5 Workouts voor in je tuin

Iedereen wil het liefst er goed uit. Allemaal op een andere manier. De één wil afvallen en een slank zomerlichaam hebben. De ander wil meer spiermassa erbij. Weer een ander wil sneller en explosiever worden. Voor al deze mensen staan verschillende soorten workouts beschreven. Wil jij ook een workout doen? Wat is er dan leuker dan dat te doen in een goed onderhouden tuin. Is jouw tuin toe aan een opknapbeurt? Schakel dan Hoveniersbedrijf van Wendel in voor tuinaanleg of tuinonderhoud.

Afvallen in de tuin

Als je wilt afvallen dan is het belangrijk om te weten dat je in de tuin niet zult afvallen. Daarvoor zul je namelijk ook rekening moeten houden met je dagelijkse calorie-inname. Het is dus belangrijk om dagelijks actief te zijn qua beweging. Als je dan ook nog eens een goede sportsessie eruit gooit dan zul je als vrouw ongeveer 1800 calorieën kunnen eten om op een rustige manier gewicht te verliezen. Als man zou dit ongeveer op 2300 calorieën uitkomen. Dit is natuurlijk wisselend per persoon. Met behulp van een hometrainer kun je gaan focussen op calorieën verbranden.

Spiermassa opbouwen in de tuin

Als je spiermassa wilt opbouwen dan is het belangrijk om te weten dat je tijdens krachttraining de spier als het ware kapot maakt. Als je de spier vervolgens rust geeft en gezond en genoeg eet, dan heeft de spier tijd om te herstellen en sterker en groter te worden. Als je sterker wilt worden door middel van tuin workouts dan is het belangrijk om te focussen op progressive overload. Dit betekend dat je over een langere periode steeds met iets zwaardere gewichten gaat trainen. 

Sneller en explosiever worden

Als je sneller en explosiever wilt worden dan is het belangrijk om te trainen op spieruithoudingsvermogen en time under tension. Hoe kun je op deze manier trainen in de tuin? Met behulp van een weerstand band. De spier moet verzuurd raken en de herhalingen moeten afwisselend snel en rustig gaan. Veel voetballers en hockeyers trainen op deze manier. Ook is het belangrijk om de core spieren goed te trainen. Voor veel sporten waarbij interval heel gewoon is, is het belangrijk om zowel een goed uithoudingsvermogen te hebben als wel explosief te zijn.