Bewaar je kleren op de juiste manier

Hoe ga jij om met jou kleren? Kwalitatieve kleren, zoals ETERNA overhemden, gaan langer mee dan kledingstukken die van minder kwaliteit zijn. Jij wilt er altijd fris uitzien. Dat gebeurt niet automatisch, maar jij dient er iets voor te doen. Kleren worden van verschillende materialen gemaakt. Bepaalde materialen zijn heel gevoelig en kunnen heel snel beschadigen. Het kan een grote teleurstelling zijn, wanneer jij jou kleren uit de kast haalt en opmerkt dat ze gevlekt zijn. De teleurstelling wordt nog groter, wanneer jij de vlekken niet meer eruit krijgt. Dit moet jij zeker voorkomen.

Zorg voor je kleding

Als jij langer van je kleding wilt genieten moet jij met zorg met ze omgaan. Wat moet jij doen? Als jij bijvoorbeeld jou ETERNA overhemd uitdoet moet jij deze netjes in een wasmand stoppen. Tijd om de was toen. Sorteer de kleren, kleur bij kleur en soort bij soort. Donker kleren horen bij donkere kleren en witte kleren bij witte kleren. Het is niet verstandig om broeken met hemden in een was te doen. Het is beter als jij ze apart wast. Een ander belangrijk punt is het bewaren van jou kleding. Hoe doe jij dat? Zorg ervoor dat jij jou kleding bewaart in een droge en stofvrije plek. Als de ruimte waarin jij jou kleding bewaart niet droog is kunnen de kleren een bepaalde geur krijgen. Zit de ruimte vol stof, dan zullen de kleren ook stoffig worden.

Goed opbergen

Ga jij op vakantie? Dan kan jij helaas niet jou hele klerenkast meenemen. Dat betekent dat jij een aantal kleren voor een korte of lange periode niet zal aantrekken. Wij jij zoveel mogelijk voorkomen dat jou mooie broeken of leuke ETERNA hemden beschadigen? Dit kan jij dan doen. Als jij genoeg tijd heb of als jij een goede planning hebt gemaakt kan jij de kleren eerste wassen. Het is verstandig om kleren te wassen, voordat jij deze opbergt. Als jij vuile kleren opbergt krijgen ze een muffe geur, vooral als de ruimt gesloten is. Ook insecten kunnen eraan komen.

Geen plastic zakken

Plastic zakken zijn misschien goedkoper, maar zijn toch niet zo handig om kleren weg te zetten. De kleren kunnen ook een geur krijgen. Gebruik eerder een luchtige plastic bak of mand met deksel. Controleer voordat jij vertrekt de ruimte, waarin jij de kleren opbergt. Let op! Deze moet droog en koel zijn.  Jij mag dan op reis.