Je woning van goedkope verwarmingselementen voorzien? Kies voor radiatoren

Bij een woning zonder enige vorm van verwarming kunnen we ons hier in Nederland eigenlijk niets voorstellen. In nagenoeg elke woning is er dan ook wel iets van verwarming aanwezig. Meestal komt dit in de vorm van radiatoren die doorgaans (laag) aan de muren zijn bevestigd. Nu mogen radiatoren in wezen bekendstaan om hun gunstige prijzen; deze prijzen kunnen toch nog wel aardig uiteenlopen. Zo zijn goedkope radiatoren soms wel vier keer zo goedkoop als de duurdere varianten. Lees hieronder welke facetten de prijzen van radiatoren beïnvloeden.

goedkope radiatoren

Deze factoren hebben invloed op de prijs van radiatoren

Grofweg kun je stellen dat er drie factoren zijn die impact hebben op de prijs van een nieuwe radiator:

  • De afmetingen, want radiatoren zijn in diverse formaten te verkrijgen.
  • De uitvoering, oftewel de stijl en de afwerking ervan. Modellen waarvan verwacht wordt dat deze fraaier worden gevonden door veel mensen zijn dikwijls duurder.
  • Het vermogen. Dit vermogen vertelt vooral hoe snel een radiator een ruimte van een bepaalde grootte kan verwarmen.

Welke voordelen bieden radiatoren?

Ten opzichte van andere vormen van verwarming hebben radiatoren deze pluspunten te bieden:

  • Ze zijn in staat een ruimte snel te verwarmen. Erg prettig als je ’s winters thuis komt in een koud huis.
  • Radiatoren zijn op zichzelf vrij gunstig geprijsd; in ieder geval is dit een goedkopere optie dan bijvoorbeeld vloerverwarming.
  • Een radiator wordt zoals gezegd aan een muur geïnstalleerd. Dit is voor handige thuisklussers goed te doen en voor ervaren professionals zelfs zo gedaan. Ze hoeven immers niet daadwerkelijk in een muur of een vloer te worden aangebracht.
  • Sommige soorten radiatoren lenen zich er uitstekend voor om er spullen op te drogen te hangen, bijvoorbeeld handdoeken.