De dakdekker Den Haag vertelt over de voordelen van een groendak

De laatste tijd is er een nieuwe trend op opkomst in Nederland. Steeds meer mensen wijken af van een standaard keuze voor dakbedekking en kiezen voor een groen dak. Een groen dak is een dak dat bedekt is met planten. Het is als een tuin op het dak van je woning of garage. Het is een populaire keuze voor dakbedekking. Dit heeft vooral te maken met het feit dat steeds meer natuur uit Nederland verdwijnt. Zeker in de grote steden is dit het geval. Met een groendak compenseer je het gebrek aan groen in de stad. Je verbetert hiermee de biodiversiteit en bovendien ziet een groen dak er ook nog eens mooi uit. De bloemetjes en mooie kleuren vrolijken je meteen op. Daarbij ruikt het ook nog eens heerlijk en dit kunnen we van geen enkele andere dakbedekking zeggen. Dit zijn overigens niet de enige voordelen van een groendak. De dakdekker Den Haag deelt er nog een aantal in deze blogpost.

Betere isolatie in zomer en winter

Uit onderzoeken is gebleken dat een volgroeid groendak bijdraagt aan een betere isolatie van de woning. In de zomer absorbeert het groendak de warmte van de zon zodat het heerlijk fris blijft in de woning. In de winter zorgt de begroeiing op het dak er dan weer voor dat de warmte lekker binnen blijft. Dit is een groot voordeel want het is algemeen bekend dat de meeste warmte die in huis gegenereerd wordt via het dak uit de woning ontsnapt. Een groendak ziet er daarom niet alleen mooi uit, maar kan ook nog eens zorgen voor een besparing op de energiekosten.

Verhoogde levensduur van de dakbedekking

Het is niet zo dat een groendak totaal geen dakbedekkingsmateriaal gebruikt. Onder de laag groen zit namelijk nog altijd een laag dakbedekking waarop de tuin wordt aangelegd. Doordat de planten hier echter bovenop groeien wordt de levensduur van de dakbedekking hiermee verlengd. De laag groen biedt als voordeel dat deze de dakbedekking beschermt tegen direct zonlicht. Ook wordt het grootste deel van de regen geabsorbeerd waardoor je geen last hebt van stilstaand water op het dak. Als laatste krijgt de dakbedekking ook een stuk minder temperatuurverschillen te verwerken. Dit zijn allemaal schadelijke eigenschappen die normaal gesproken de levensduur van een dakbedekking beïnvloeden. Doordat met behulp van een groendak de dakbedekking hier niet meer aan blootgesteld wordt kan je een veel langere levensduur verwachten.