De 3 leukste steden om te wonen buiten de Randstad

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag kennen we natuurlijk allemaal. Grote steden, altijd iets te doen, veel werkgelegenheid, etcetera. Om uiteenlopende redenen kiest een toenemend aantal Randstedelingen er echter voor om de grote stad juist achter zich te laten en de rust van ‘de provincie’ op te zoeken. Nederland heeft namelijk veel meer te bieden dan de grote steden in het westen! We zetten in deze blog een aantal leuke Nederlandse steden buiten de Randstad op een rijtje.

Nijmegen

We kennen Nijmegen allemaal van de Vierdaagse, natuurlijk. Maar Nijmegen heeft veel meer te bieden dan dat. Gelegen onder de Veluwe is er prachtige natuur binnen korte afstand. De heuvelachtige Nijmeegse binnenstad doet bovendien Middeleeuws aan. Aan gezellige terrassen is bovendien beslist geen gebrek. Ontspannen doe je in het fameuze Kronenburger Park, terwijl je voor een potje voetbal óf een goed concert de fiets pakt naar het Goffertstadion van de plaatselijke trots NEC (spreek uit: en-ie-see, nóóit ‘nek’ zeggen met een Nijmegenaar in de buurt). Is wonen in ‘Havana aan de Waal’ iets voor jou? Ga dan gauw op zoek naar een goede makelaar in Nijmegen!

Maastricht

Voor de bourgondiërs onder ons is Maastricht zonder twijfel dé mooiste stad van Nederland. In de Limburgse hoofdstad waan je je in het buitenland. Zuid-Frankrijk of Maastricht: velen zien het verschil niet. Hier ontvalt je al ware het automatisch al je stress en gaat het dagelijks leven simpelweg twee versnellingen langzamer. Wie houdt van een rustig tempo, lekker eten en drinken en een prachtig heuvellandschap met een authentieke binnenstad kan in Maastricht zijn hart ophalen.

Middelburg

Oké, Middelburg is weliswaar de hoofdstad, maar we willen hier eigenlijk vooral graag benoemen waarom het heerlijk is om in Zeeland te wonen. We moeten natuurlijk beginnen met de zee en het strand. Waar in Zeeland je ook woont, de golven zijn altijd dichtbij. Het fijne is daarbij dat de Zeeuwse stranden lang niet zo druk zijn als die van bijvoorbeeld Scheveningen of Zandvoort. Je kunt dus nog in alle rust genieten van je dagje strand. Verder zijn in Zeeland de huizen, zeker vergeleken met de Randstad, spotgoedkoop waardoor je een hoop geld overhoudt om leuke dingen te doen! Een dagje shoppen in gezellig Middelburg hoort daar zeker bij.