De beste luchtzuiverende kantoorplanten

Waarom kantoorplanten?

Hoe fijn zou het zijn als de planten die in uw kantoor staan ook nog eens een luchtzuiverende werking hebben? Kantoorplanten zorgen voor een prettige werkomgeving, geven u een positievere gemoedstoestand en leiden tot een betere concentratie. Ook wordt door kantoorplanten de temperatuur in het kantoor beter gereguleerd. Een onderzoek van de Universiteit van Wageningen laat zelfs zien dat het ziekteverzuim tot 20% minder kan worden, enkel door de aanwezigheid van kantoorplanten!

Luchtzuiverende kantoorplanten

Het gebruik van airco en verwarming in een kantoor, in combinatie met alle apparaten welke in een kantoor staan dragen bij aan een slechte luchtkwaliteit. De juiste kantoorplanten kunnen helpen deze kwaliteit te verbeteren. Ze hebben een zuiverende werking, nemen koolstofdioxide op en zetten dit om naar zuurstof. Hierdoor zal de lucht zuiverder en aangenamer worden, en zullen stofdeeltjes worden geneutraliseerd.

Top 3 luchtzuiverende kantoorplanten

3. Monstera Deliciosa
De Monstera Deliciosa heeft weinig verzorging nodig en is een enorm sterke plant. De plant heeft weinig eisen qua standplaats, en kan zowel in de halfschaduw als in de zon staan. Hoe meer licht, hoe harder de plant zal gaan groeien.

2. Blauwvaren
De blauwvaren is ten opzichte van de andere twee planten in deze lijst met afstand het kleinst. De klant is met zijn blauwe gloed en gekronkelde bladeren een hele vrolijke plant die het goed doet op ieder kantoor. De verzorging van de plant is simpel, echter houdt hij niet in het directe zonlicht.

1. Areca palm
De Areca palm, beter bekend als de Goupalm is de ultieme luchtzuiverende plant. De plant zuivert de lucht heel snel en ontzettend eenvoudig te onderhouden. Het blad is klein met diep donkergroene, smalle bladeren. De stengels zijn goudgeel, vandaar de naam Goudpalm. De plant kan heel groot worden, wat de luchtzuiverende kwaliteiten natuurlijk alleen maar zal vergroten.