De mooiste parketvloer voor jouw woning

Op zoek naar een nieuwe vloer voor je woning? Dan moet je zeker eens een parketvloer overwegen. In feite is het woord ‘parket’ een verzamelnaam van verschillende soorten hardhout. Je kunt dan ook kiezen uit twee soorten parket. Zo kun je namelijk kiezen voor een parketvloer van massief hout of voor een parketvloer van lamel. Een massief parket kenmerkt zich door het feit dat er planken worden gebruikt van minimaal 6 mm dik. Na het leggen van het massief parket dienen deze planken nog een keer gelakt of geolied te worden. Aan de andere kant bestaat een lamelparket uit meerdere lagen. De afwerking vindt plaats middels een lak of olie. 

De voordelen van een parketvloer

Het leggen van een parketvloer in je woning kent vele voordelen. Het eerste belangrijke voordeel van een parketvloer is ongetwijfeld het duurzame karakter van de vloer. Indien je de vloer goed onderhoudt, zul jij je gehele leven lang kunnen genieten van je mooie parketvloer. De kwaliteit van deze vloer is dan ook zeer goed. Mocht je na verloop van tijd vinden dat je vloer er niet meer zo mooi uitziet, dan blaas jij je vloer middels een goede schuurbeurt weer een geheel nieuw leven in. Ook de vloer in de lak zetten doet wonderen. Tenslotte kun je uit vele verschillende soorten parketvloeren kiezen zodat jij je eigen stijl kunt creëren. 

De verschillende soorten parketvloeren 

Zoals net al kort werd benoemd kun je kiezen uit vele verschillende parketvloeren. Zo kun je kiezen uit verschillende houtsoorten om je eigen stijl te creëren. Elke houtsoort heeft zijn eigen kenmerken en eigenschappen. Je dient dan ook goed na te denken over welke sfeer je wilt creëren in je woning. Zo zal een donkere houtsoort een mooie warme sfeer geven terwijl een lichtere houtsoort een moderne en strakke sfeer zal geven. Naast dat je kunt kiezen uit verschillende houtsoorten, kun je ook kiezen uit verschillende patronen. Zo zie je bijvoorbeeld op de website van http://martijndewitvloeren.nl al vele verschillende designs.