Waar kan je naar toe voor hulp bij scheiden?

Een scheiding aanvragen is een belangrijke eerste stap bij het scheiden. Dit kan wel lastiger zijn dan je misschien zou denken. Als je hulp bij scheiden nodig hebt is dat dan ook geen verrassing. Het beste wat je in dit soort situaties kan doen is een scheidingsbemiddelaar inschakelen. 

Hoe

Als je hulp bij scheiden nodig hebt kan het verstandig zijn om een scheidingsbemiddelaar in te schakelen. Maar hoe kan deze jou helpen? Deze bemiddelaar kan mensen helpen bij het een scheiding aanvragen door het proces te vergemakkelijken. Ze kunnen ondersteuning bieden bij het maken van financiële afspraken, het verdelen van bezittingen en het afwikkelen van de juridische kwesties die samenhangen met een scheiding. Bemiddelaars helpen de betrokken partijen ook bij het zoeken naar oplossingen waar beide partijen achter kunnen staan. Ze zullen ook luisteren naar beide partijen, zodat ieders zorgen en behoeften gehoord worden. Dit alles helpt om de scheiding in een soepele overgang te laten verlopen.

Hulp bij scheiden

Wat

Als je hulp bij scheiden nodig hebt kan het fijn zijn om een scheidingsbemiddelaar in te schakelen bij de scheiding aanvragen en regelen. Maar wat zijn hun taken eigenlijk?

  1. Het verschaffen van informatie aan beide partijen over de juridische, financiële, emotionele en praktische aspecten van scheiden.
  2. Het bemiddelen tussen partijen om een oplossing te bereiken die door beide partijen wordt aanvaard.
  3. Het onderhandelen over een verdeling van de gemeenschappelijke bezittingen en verplichtingen, waaronder de kinderondersteuning.
  4. Het ondersteunen en begeleiden van partijen bij het maken van verstandige beslissingen met betrekking tot hun financiële en emotionele welzijn.
  5. Het helpen van partijen bij het maken van afspraken en overeenkomsten met betrekking tot het voogdijschap en/of bezoekregelingen.
  6. Het adviseren van partijen over mogelijke verdere stappen die moeten worden ondernomen om de scheiding af te ronden.