De slaapkamer inrichten: de fijnste tips!

Is jouw slaapkamer aan een make-over toe en wil je eens goed orde scheppen in de slaapkamer? Een fris en nieuw begin dat je nachtrust ten goede doet? Dat is nog niet zo’n verkeerd idee hoor! Je slaapcomfort verbeteren door het opnieuw inrichten van je slaapkamer werkt vaak erg goed. Wij geven je in dit artikel de fijnste tips:

Slaapkamer inrichten begint bij de basis

Wanneer je de slaapkamer opnieuw wilt gaan inrichten begin je bij de basis: de indeling dus. Bepaal daarbij welke opslagruimte je hebt, met welke kleuren je wilt gaan werken en op welke plek komt wat te staan? Teken een plattegrond uit zodat je precies ziet hoe het worden gaat.

Rust creëren in de slaapkamer

Een goede nachtrust is essentieel. Daarbij hoort een nette en rustige slaapkamer die bovendien goed opgeruimd is. In veel gevallen zijn daar maar een paar kleine aanpassingen voor nodig. Met behulp van de juiste opberger en raamdecoratie kom je vaak al een heel eind

Slaapcomfort verbeteren met het juiste bed

Goed slapen doe je alleen in een echt goed bed. Een bed dat op maat gemaakt is met een op maat gemaakte matras die voldoet aan de wensen van jouw lichaam. Daarnaast heb je uiteraard prettige kussens en een fijn dekbedovertrek nodig. Merk jij dat je last van stijfheid in je lichaam voelt na het ontwaken? Dan is het tijd voor een nieuw bed en of matras. Een erg fijn bed waar je jarenlang veel slaapplezier van hebt is een hoog laag bed van Bedder. Deze bedden beschikken over verschillende functies en zullen je veel comfort bieden. Iets wat erg belangrijk is om een goede nachtrust te ervaren.

De slaapkamer sfeervol en praktisch inrichten

Naast dat een bed van Bedder prachtig is, wil je ook dat de rest van de slaapkamer fijn ingericht wordt. Het kan een behoorlijke uitdaging zijn, maar belangrijk is om het praktisch en functioneel in te richten naar de behoeften die jij hebt. Een mooie hoge kast is bijvoorbeeld een stuk praktischer en meer rustig dan twee over drie verschillende kasten. Zorg dat je minder zooi op je slaapkamer hebt en ontspul. Daarnaast is het een goed idee om de vensterbank aan te kleden met planten, die zuiveren namelijk de lucht in de slaapkamer.

Een nachtkastje

Natuurlijk is een nachtkastje erg belangrijk op de slaapkamer. Hier zet je een lampje op voor het lezen, je wekker of een glas water. Het is een item dat absoluut onmisbaar is. Of je nu voor groot of klein gaat, bij een mooi bed en fijne slaapkamer hoort een nachtkastje.