10 tips voor een schoon huis

Je huis schoonhouden, is soms wel een halve-baan naast je andere baan, gezin, etc. Daarom kun je misschien altijd wel tips schoon huis gebruiken, zodat je met minimale inspanning je woning toch goed schoon kunt houden.

In dit artikel gaan wij je dan ook meer vertellen, over het schoonhouden van je huis. En welke tips je in het vervolg, dus kunt gaan toepassen.

We vertellen je er uiteraard graag meer over:

1: Tips schoon huis? Houd je vloeren schoon

Ons allerbeste advies luidt: draag binnenshuis eigenlijk geen schoenen, dat is misschien wel de best tips voor een zo schoon mogelijk huis. Zo voorkom je onnodige vlekken en blijft je vloer, dus ook veel langer schoon.

En onderaan de streep kan dat erg veel schelen waardoor het schoonmaken een minder groot karwei wordt.

2: Vervang eens je deurmat, dat scheelt een hoop

Het is iets waar je misschien niet ieder moment over nadenkt, maar het vervangen van je deurmat na al die jaren. Is ook een goede tips schoon huis. Toch is het niet zo’n gek idee om je deurmat eens te vervangen, of om de mat eens in de wasmachine te doen.

Een oude-versleten mat heeft namelijk zijn kracht om vuil en viezigheid van je schoenen af te vegen een beetje verloren. Waardoor overbodig vuil minder goed kan worden aangepakt.

3: Tips schoon huis, voorkom overbodig vocht in je woning

Zie je bij de luxaflex, of bij een rolgordijn druppeltjes lopen? Dan kan het zijn, dat je last hebt van vochtigheid in je woning. Dit kan op den duur bruin gaan kleuren. Zodat je misschien uiteindelijk wel schimmel in je woning krijgt.

De key hierin is: je woning goed blijven ventileren. Dus pak vocht goed aan, waardoor je schimmel goed kunt tegengaan.

4: Houd je apparatuur in huis kalkvrij

Je apparatuur kalkvrij houden, is ook een goede tips schoon huis, maar hoe dan precies? He helpt om een aantal schoongewassen schelpen erin te doen.

Wij raden je wel aan om ze na 3 maanden te vervangen. Je waterkoker maakt dan misschien wel wat meer geluid, maar je houd hem zo wel meer kalkvrij.

5: Tips schoon huis maak je douche altijd droog

Ben je klaar met douchen dan is het zaak om je douche gelijk droog te maken. Dit zorgt ervoor, dat eventuele vochtplekken kunnen gaan ontstaan. Waardoor je dus schimmel in je badkamer krijgt. Als je dit goed bijhoud.

Scheelt je al heel veel tijd en moeite wanneer je de badkamer aan het schoonmaken bent. Wat ons betreft een handige tip.

Wil je die moeite niet doen? Dan kun je ook altijd kiezen voor een witte werkster.

6: Stof niet af met een stofdoek

De tips voor een schoon huis zijn ook zeker van toepassing op het afstoffen van je huis. Toch is het zo, dat het afstoffen met en stofdoek ervoor zorgt, dat het stof alleen maar meer wordt verplaatst.

In plaats daarvan kun je het beste met het kleine stofzuigermondje alles opzuigen, waardoor stof echt in één keer verdwijnt.

En anders kun je ook nog altijd kiezen voor droogtrommel doekjes.

7: Houd je schoonmiddelen schoon

Wanneer je schoonmiddelen niet schoon genoeg zijn, waaronder bijvoorbeeld: Je dweildoeken, stofzuiger, etc. Dan kun je wel gaan schoonmaken, maar het zou je dan juist alleen maar kunnen gaan tegenwerken.

Dus houd alles goed schoon!

8: Zorg ervoor, dat je gootsteen niet verstopt raakt

Een handige tips schoon huis, hierin is: om in de gootsteen en los daarvan ook in andere putjes gootsteenzeefjes neer te leggen, die zorgen ervoor dat overbodig groot vuil niet in het putje terecht komt.

Wat er dus voor kan gaan zorgen, dat alles verstopt raak. Waardoor je opnieuw meer inspanning moet verrichten dan eigenlijk nodig is.

9: Tips schoon huis, vergeet je ventilatorroosters niet

In veel huishouden worden de ventilatieroosters wel eens vergeten, waardoor ze verstopt kunnen raken. Met het gevolg, dat er veel stof en viezigheid in komt. En doormiddel van het rooster kan dit makkelijk in je woning terecht komen.

Onze tip hierin is dan ook, dat het verstandig is om dit met enige regelmaat te blijven doen.

10: Leeg je vuilnisbak regelmatig

Je vuilnisbak dien je regelmatig te legen helemaal wanneer er bijvoorbeeld: etensresten in zitten. Als je dit over het hoofd ziet kan het voor onaangename geurtjes zorgen, waardoor je keuken, of misschien bijkeuken niet meer zo fris ruikt als eerst.

Hopelijk mag je wat onze aan tips hebben, zodat jij jouw huis optimaal schoon kunt blijven houden!