De voordelen van een schaduwdoek

Je ziet de laatste tijd in veel tuinen schaduwdoeken terugkomen. Waarom is dit zo populair en wat zijn de voordelen van schaduwdoeken? Je gaat het allemaal teruglezen in dit artikel.

Wat is een schaduwdoek?

De naam schaduwdoek zegt het eigenlijk al, het is een doek die meer schaduw in je tuin creëert. Het is dus vergelijkbaar met een zonnescherm of parasol. Een schaduwdoek is in verhouding wel een stuk groter dan een parasol of zonnescherm. Je hebt verschillende afmetingen van deze doeken zodat hij precies geschikt is voor jouw tuin en het oppervlak waar je extra schaduw wilt.

schaduwdoeken

Voordelen van een schaduwdoek

Er zijn vele voordelen van een schaduwdoek. Het eerste voordeel is dat het extra schaduw in je tuin creëert en dit vinden veel mensen prettig. Het is namelijk niet altijd fijn als het een hete zomerdag is om de gehele dag in de volle zon te zitten buiten. Het kan ook fijn zijn om in de schaduw lekker een boek te lezen. Ook voor kinderen is een schaduwdoek fijn. Kinderen hebben het al snel warm tijdens het spelen en als ze in de zomer in de volle zon in de zandbak aan het spelen zijn is dit niet ideaal. Een schaduwdoek is dan vaak de ideale oplossing. Je hebt hiermee nog voldoende zon in je tuin, maar je kunt ook zelf plekjes met schaduw maken. Je kunt ook een veel groter oppervlak van schaduw voorzien dan met een parasol. Een schaduwdoek beschermt je niet alleen tegen de zon, maar hij beschermt ook goed tegen de wind. Je kunt de doeken namelijk ook schuin zetten waardoor ze een deel van de wind tegen kunnen houden. De schaduwdoeken zijn niet alleen heel erg praktisch, maar ze zien er ook nog eens erg stijlvol en modern uit. Het is dus zeker een mooie toevoeging aan je tuin. De doeken zijn meestal zwart of grijs. Dit zijn dus vrij neutrale kleuren die goed bij iedere tuin passen. Ook heb je meer privacy met een schaduwdoek, de achterburen kunnen dan niet van bovenaf je tuin meer inkijken.