Wat zijn oliebranders?

Oliebranders gebruiken warmte om een ​​aangenaam aroma af te geven in elke kamer die je kiest. Door het ontwerp is het bedoeld om op één specifieke manier te worden gebruikt om de veiligheid te garanderen. Een oliebrander is er echter in allerlei verschillende opties, kleuren en vormen. De geur van de geurolie bepaal je zelf. De meeste geuroliebranders of -verwarmers hebben een enkele theelichtkaars nodig als warmtebron om de vloeistof in de brander te verwarmen. Interessant is dat zelfs wanneer de oliebrander niet actief is, deze er aantrekkelijk uitziet. Hierdoor ziet je huis er mooier uit en krijg je een sensationeel aroma.

Kies de juiste soort olie

Geurende oliën zijn geweldig, maar houd er rekening mee dat niet alle geurende oliën bedoeld zijn voor een geuroliebrander. Geuroliën bedoeld voor oliebranders worden verkocht in winkels die geurkaarsen en huisgeuren verkopen. Ze zijn meestal samengesteld uit meerdere geuren om een ​​bijzondere ervaring te geven. Essentiële oliën kunnen ook worden gebruikt in geuroliebranders. Essentiële oliën zijn pure plantenextracten zoals eucalyptus en pepermunt. Omdat essentiële oliën erg krachtig zijn, heb je misschien een paar druppels nodig om het gewenste effect te bereiken. Het is echter beter om met minder olie te beginnen om te voorkomen dat je overweldigd wordt door aroma.

Veiligheidsmaatregelen

Oliebranders zijn intrigerende producten. Hoewel het gebruik van onze oliebranders veilig is en geen aanvullende kennis of apparatuur vereist, is het goed om te weten dat je bepaalde voorzorgsmaatregelen kunt nemen om een ​​optimale veiligheid te garanderen. Neem de volgende voorzorgsmaatregelen om het product veilig te gebruiken – Plaats de fles ScentOil nooit naast de ScentLamp terwijl de brander aan staat. Plaats de fles olie nooit in de buurt van een warmtebron. Plaats de oliebrander niet in de buurt van licht ontvlambare materialen. Wanneer je de brander dooft, houd je de lamp aan de onderkant vast. Sluit de fles met geurolie na gebruik altijd af om te voorkomen dat de alcohol in de olie verdampt.

Hoe gebruik je oliebranders?

Om de oliebrander in gebruik te nemen, voeg je eenvoudig was of geurolie toe aan de schaal. Vervolgens plaats je er een theelichtje onder en wacht je tot de geur vrijkomt. Geuroliën moeten worden verdund door water in de kom te gieten en een paar druppels olie te verdunnen. Nadat de geur is toegevoegd, plaats je een theelichtje onder de schaal en steek je de lont aan. De warmte van het theelichtje zal de olie geleidelijk opwarmen en geur in je kamer afgeven. Als je klaar bent met het gebruik van de oliebrander, wacht je gewoon tot de verdunde geurolie is afgekoeld voordat je de schaal voorzichtig schoonmaakt.

Bron: Atmyhome.nl