De winnaars van de huizenmarkt bevinden zich op de achtergrond

We bevinden ons vandaag de dag in een hele gekke periode wanneer we het hebben over de situatie op de huizenmarkt. Het ene moment denk je misschien dat de huizenprijzen juist wel weer wat stabieler lijken te worden, maar op het andere moment dan ligt het er allemaal weer helemaal anders bij. Mensen die al lang wachten op het moment dat ze eindelijk een huis kunnen gaan kopen zijn er onderhand helemaal klaar mee, en gooien zich dan maar gewoon voor de leeuwen. Dit is natuurlijk begrijpelijk, want door te huren bouw je eigenlijk helemaal niks op. 

Laat je niet verslaan!

Het gevaar waarin deze enthousiastelingen in verkeren, vertaalt zich in een houding waarin gevoel en emotie de overhand nemen. Dit kan twee kanten opgaan. Zo kunnen starters heel veel waarde hangen aan een specifieke woning. 1. Op deze manier vergeten deze mensen om te kijken naar objecten die wellicht veel beter zijn voor dat specifieke huishouden, en 2.  Wanneer deze starters dan worden afgewezen, voelen ze zich verslagen en gedemotiveerd. Deze verslagenheid uit zich in een neerwaartse spiraal, want dit zal zeker niet de eerste keer zijn dat ze afgewezen zullen worden op de huizenmarkt. Er is een manier om dit gevoel van verslagenheid voor te zijn, en rationeler om te gaan met jouw positie. 

De kracht van je zoekmachine

Als je eens kritisch zou kijken naar de middelen die je momenteel gebruikt om op potentiële huizen te komen, dan bedenk je je hopelijk dat die middelen een groot bereik hebben. De meeste sites waarop huizen staan die momenteel verkocht worden, richten zich op een erg groot publiek. Dit, terwijl je eigenlijk bij die menigte weg moet. Wanneer je op zoek bent naar een nieuw woonobject, dan is het een aanrader om juist te kijken naar huizen die niet op Funda staan. Hoewel het misschien je favoriete zoekmachine is, omdat het compact en overzichtelijk is, is een Funda alternatief een goede start van een zoektocht met succes. 

Welkom op de achtergrond

Je vindt hier wellicht huizen die pas over enige tijd beschikbaar worden. Je kunt hier je voordeel mee doen, door deze tijd te nemen om na te gaan of het object voldoet aan jouw eisen en met welk budget je een bod zou willen uitbrengen. Je kunt dan weloverwogen en direct happen wanneer de woning beschikbaar wordt gesteld.