Eetkamerstoelen kopen maar dan ook meteen goede!

Neem de gemiddelde living en dan zie je bijna altijd twee vrij afgebakende gebieden: de eethoek en de zithoek. Het zwaartepunt varieert. ’s Avonds kan het druk zijn in de zithoek en op etenstijden is de eethoek echt het focale punt. Maar ook buiten de eetmomenten is de eethoek vaak een interessant plekje. Hier kunnen je kinderen aan tafel spelen, jij kunt er de krant lezen en gasten kunnen er met jou een bakje koffiedrinken. Eigenlijk heeft zo’n eethoek meer impact zelfs dan de zithoek. En dan is het best gek dat je je bank en fauteuils met heel veel zorg hebt uitgezocht en er flink wat geld aan hebt besteed, terwijl je aan eetkamerstoelen kopen bij de tafel minder zorg hebt besteed.

Controleer de maten als je eetkamerstoelen kopen gaat

Waarom is dat? Je kunt toch ook best comfortabel willen zitten aan je eettafel? Wie echt mooie eetkamerstoelen kopen gaat, kan zichzelf lekker in de eethoek nestelen. Dit artikel brengt een paar puntjes onder je aandacht die je kunnen helpen bij het uitzoeken van eetstoelen. Allereerst moeten de maten kloppen. Zit je soms lang aan tafel, dan merk je soms dat je niet lekker meer zit. Maar een goede eetkamerstoel geeft je zelfs na twee uur dineren dat gevoel echt niet. Het kan aan de maten liggen. Check of de zitdiepte van de stoel die je voorkeur heeft wel ongeveer 40 cm is; daarbij dient de zithoogte ca. 46 cm te zijn.

Goede ondersteuning telt altijd

Als je online shopt naar stoelen, zie je de maten wel in de omschrijving staan. Beter is het om op een gegeven moment naar de woonwinkel zelf te stappen en fysiek een stoel uit te testen. Als je zit moet je lichaam een hoek van negentig graden maken. Idealiter bevinden je knieën zich dan op gelijke hoogte als de zitting. En je kunt je voeten mooi vlak op de grond plaatsen terwijl je rug meteen tegen de leuning drukt.

Eetkamerstoelen kopen met leuningen

Check ook eens hoe druk het bij jou thuis aan tafel is. Vinden jullie natafelen fijn? Wordt er veel gespeeld aan tafel? Dan is het niet verkeerd om eetkamerstoelen te kopen die voorzien zijn van armleuningen. Het is erg prettig om wat achterover te leunen en je armen gesteund te voelen door de leuningen. Is de tafel voor jou slechts een plek om snel je eten naar binnen te werken? Dan zijn leuningen welllicht overbodig. Je kunt ook voor een combinatie kiezen van stoelen met en zonder leuningen.

Online maar wel veilig kopen

Ook de stoffering verdient aandacht. Hoe zullen de kleuren uitwerken in je huidige woonruimte? Harmoniëren die wel met de andere tinten in je living? Bedenk dat ook in leer er veel kleuropties zijn. Ga je online eetkamerstoelen kopen? Check dan wel eerst de betrouwbaarheid van de online shop. Dat doe je als volgt:

• Hoeveel reviews heeft de shop?

• Wat zijn de leveringsvoorwaarden?

• Is het bestelde gratis te retourneren?

• Kun je ook betalen na levering?