Fan van een stoer interieur? Rust je wandplanken met leren plankdragers uit

De industriële interieurstijl is de laatste jaren langzaam maar zeker wat populairder geworden onder particulieren. En ook al gaat het sommige mensen te ver om deze stijl in de hele woning door te voeren, dan nog blijven meubels, attributen en voorwerpen met een stoere afwerking zeer geliefd. Hierbij kunnen de details soms werkelijk het verschil maken. Het ultieme voorbeeld daarvan wordt misschien wel gevormd door de plankdragers waarmee je wandplanken aan de muur kunt bevestigen. Als je hierbij namelijk kiest voor een leren plankdrager in plaats van reguliere plankdragers dan heeft dit al een behoorlijke impact op de totale uitstraling van de woning ruimte in kwestie.

leren plankdragers

Aspecten om op te letten bij de aanschaf van je plankdragers

Wanneer je van plan bent één of meerdere setjes leren plankdragers aan te schaffen, probeer dan rekening te houden met de volgende aspecten:

  • Een van de belangrijkste aspecten betreft de lengte van je plankdragers. Over het algemeen wordt aangeraden om bij planken van een gemiddelde afmeting plankdragers van rond de negentig centimeter lang te gebruiken.
  • Leren plankdragers zijn in veel verschillende kleuren te verkrijgen. Kies dan ook zorgvuldig de gewenste kleur(en) uit.
  • Een leren plankdrager staat in principe garant voor een behoorlijke draagkracht. Vergeet echter niet dat het draagvermogen ook afhangt van het type plank, de aanvullende bevestigingsmaterialen en met name het materiaal en de kwaliteit van de muur waar de wandplank aan gaat hangen.