Garagedeur kopen

Hoewel het niet snel nodig is, heeft ook een garagedeur een maximale levensduur en kan het op den duur voor komen dat je de deur van je garage dient te vervangen. Maar omdat het waarschijnlijk erg lang geleden is dat je de deur hebt aangeschaft, kan het best ingewikkeld zijn om te bepalen welke deur nu de beste keuze is. In dit artikel proberen we je daarom op weg te helpen en bespreken we enkele aspecten die het overwegen waard zijn wanneer je een nieuwe garagedeur gaat aanschaffen.

Garagedeur-volop-in-het-zichtHet gebruik van de garage ruimte

Het eerste aspect dat van belang is bij de aanschaf van een nieuwe garagedeur, is het gebruik van de ruimte van de garage. Is het de bedoeling dat je de ruimte enkel gebruikt om je auto erin te parkeren of spullen in op te slaan? Dan ben je in de meeste gevallen prima af met een ongeïsoleerde deur. Is het echter de bedoeling dat je je hobby, zoals bijvoorbeeld meubels maken, in de garage wilt uitoefenen? Dan doe je er goed aan om een deur te zoeken die geïsoleerd is. Zo krijg je een gezonder klimaat in de garage. Een voorbeeld van een deur die hier aan bij kan dragen is bijvoorbeeld een sectionale garagedeur.

Tenslotte is het goed om te bedenken hoe intensief je de garagedeur wilt gebruiken. Het is namelijk vervelend als je meerdere keren per dag de hele deur open en dicht moet doen. Een ideale oplossing voor mensen die vaak de garage in en uit gaan om bijvoorbeeld even een fiets te pakken, is de zijdelingse garagedeur. Zoals de naam al aangeeft gaat het om een systeem waarbij de lamellen niet verticaal worden opengeklapt, maar zijdelings worden geopend waardoor de deur slechts beperkt geopend hoeft te worden om de ruimte in en uit te kunnen lopen.

Kindveilige garagedeuren

Hoewel er een enorm groot aanbod is van allerlei verschillende type garagedeuren, zit er wel degelijk verschil in de aandacht die gegeven is aan het kindveilig maken van deuren. Kinderen kunnen immers onbedoeld met hun vingers klem komen te zitten tussen bijvoorbeeld de veren van de deur.

Een aantal merken biedt daarom modellen aan waarbij de kans op ongelukken een stuk kleiner is. Zo zijn de veren bijvoorbeeld afgeschermd en is de ruimte tussen de ringen van de veren teruggebracht tot een afmeting waarbij het erg moeilijk wordt om je vingers nog tussen de veren te kunnen krijgen. Ook zijn er systemen verkrijgbaar die waarnemen wanneer er een voorwerp of een persoon tussen de garagedeur en de ondergrond staat. Op die manier wordt voorkomen dat je tussen de deur klemt kan komen te zitten. Het systeem zet immers de deur direct stil zodra hij een persoon of voorwerp waarneemt.

Garagedeur-onderdelenOriënteer je goed op je nieuwe deur

Omdat de aanschafprijs van een gemiddelde garagedeur voor veel mensen best hoog is, is het van belang om jezelf goed te oriënteren op de diverse merken en modellen. Zo wordt de kans op de juiste aankoop een stuk groter. Kom je er niet uit? Vraag dan een garagedeur expert om advies.