Geld lenen kan maar hoeveel is afhankelijk van het bestedingsdoel!

Wil je een nieuwe auto of camper aanschaffen of heb je voor een vakantie even niet genoeg geld? Dan kun je eventueel geld lenen. Maar let op er wordt niet voor niets altijd gezegd; geld lenen kost geld! Het is verstandig om vooraf een aantal zaken op een rijtje te zetten. Bepaal eerst het type lening dat het beste past bij jou, jouw financiële situatie en het bestedingsdoel. Dat laatste klinkt raar maar is het zeker niet. Stel je wil met het geleende geld een auto kopen. Je leent hiervoor een bepaald bedrag en lost dit af per maand. De looptijd van deze lening mag nooit langer zijn dan de tijd die de auto mee zal gaan. Het mag nooit zo zijn dat je de lening nog aan het aflossen bent terwijl je de auto al lang niet meer rijdt!

Een auto of camper kopen met geleend geld

Het beste is natuurlijk om elke aankoop die je doet te betalen van je eigen geld. Maar voor de aankoop van een auto of camper moet je wel spaargeld hebben! Via de dealer waar je de auto of camper koopt kun je deze laten financieren. Denk eraan dat je dan óók geld leent. Vaak tegen een veel hogere rente en met hogere kosten dan wanneer je een lening afsluit bij een betrouwbare kredietverstrekker die je makkelijk kunt vinden via overstappen.nl/geld-lenen. Betrouwbare kredietverstrekkers hebben een vergunning van de AFM (autoriteit financiële markten). Voor de aankoop van een auto of camper kun je een het beste een persoonlijke lening afsluiten. Hierbij is exact bekend hoeveel geld je ontvangt, wat de kosten zijn voor het lenen, wat de looptijd is van deze lening en hoeveel aflossing en rente je per maand terug moet betalen.

Hoeveel geld je kunt lenen is van meerdere factoren afhankelijk

Hoeveel geld heb je nodig en hoeveel geld kun je lenen? Hoeveel geld je kunt lenen is afhankelijk van meerdere factoren. Een van die factoren is het leendoel en wat het kost om dat doel te bereiken. Voor iedereen is het bedrag dat geleend kan worden anders. De hoogte van het maximale leenbedrag is onder andere afhankelijk van:

·   De woonsituatie; huur- of koopwoning, thuiswonend

·       De gezinssamenstelling; alleenstaand, samenwonend, kinderen

·       Het dienstverband; vast of tijdelijk contract, uitkering

·       Het inkomen

·       Andere afgesloten leningen

·   BKR registratie

Wanneer dit bekend is bij de kredietverstrekker kan bekeken worden wat geleend kan worden. In de regel geldt dat je niet meer geld kunt lenen dan dat je uit gaat geven voor je leendoel. Dat betekent dat je bijvoorbeeld geen € 50.000 kunt lenen voor een auto. Vraag altijd vooraf een offerte aan. Zo weet je precies waar je aan toe bent!