Genoeg stopcontacten in je woning

Stopcontacten zie je overal in een woning. Toch krijg je vaak het antwoord ‘nee’, wanneer je iemand vraagt of ze genoeg stopcontacten in hun woning hebben. Het blijkt dan ook dat je zelden genoeg wandcontactdozen in je woning hebt. Toch is het handig om op genoeg plekken een stopcontact te hebben, aangezien verlengsnoeren voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen. Tijdens het renoveren of verbouwing van je woning, is het dan ook handig om na te denken op welke locaties jij nog extra stopcontacten zou willen hebben. Hierbij is het al belangrijk om goed na te denken over het stroomnet. 

Inbouw of opbouw schakelmateriaal?

Sinds 1996 is het al verplicht om wandcontactdozen met randaarde te plaatsen. Wanneer je een oudere woning hebt, is de kans groot dat er nog stopcontacten zonder deze randaarde zijn geplaatst. Wil je nieuwe stopcontacten? Dan zul je deze stopcontacten moeten aanpassen. Ook is het verplicht om de groepenkast te voorzien van een aardlekschakelaar. Voor veel mensen is het dan ook lastig om te weten welke stopcontacten zij precies nodig hebben. Op https://nlshop.se.com/ vindt je dan ook enorm veel verschillende soorten stopcontacten. Op deze site kan je kiezen voor bijvoorbeeld inbouw of opbouw stopcontacten.  Dit kan je helemaal aanpassen aan je eigen stijl.

Meer dan een stopcontact

Tegenwoordig is een stopcontact niet meer zomaar een stopcontact zoals we die vroeger kenden. Mensen zien het als design materiaal. Zo hebben stopcontacten vaak nieuwe, innovatieve functies, zoals USB-poorten en verlichting. Stopcontacten kan je dan ook in allerlei mooie soorten en maten krijgen. Het uiterlijk van de stopcontact kan je dus volledig aanpassen aan de huisstijl die je hebt. Zo zie je vaak in keukens en badkamers dat wordt gekozen voor unieke stopcontacten die niet in andere ruimtes te vinden zijn.