Schilderijen ophangen

Er zijn diverse manieren om jouw mooie nieuwe kunstwerk aan de muur te bevestigen. Misschien woon je wel in een huurwoning en is er geen mogelijkheid om te boren, gelukkig zijn er andere opties. Bijvoorbeeld met magneten, je zal niet direct een neodymium magneet hoeven kopen. Je kunt namelijk gewoon een magneetband kopen. Daarnaast bestaan er verschillende ophangsystemen, of gebruik klittenband tape. Lees hier meer over alle manieren om een schilderij of wandtapijt op te hangen.

Soorten tape

Magneet tape is een handige optie om je kunst aan de muur op te hangen. Voor een kleine prijs bestel je deze tape, vervolgens plak je de tape aan het kunstwerk. Je kunt magnetische verf gebruiken voor je muur, dit is transparant en zul je dus niks van zien. Op deze manier kun je gemakkelijk lichte foto’s ophangen. Een andere wijze is klittenband tape, dit heeft twee kanten. Je plakt de harde of zachte kant aan je muur, en de andere kant op je schilderij. Bevestig de twee delen aan elkaar en je kunstwerk hangt! Deze tape kun je ook makkelijk weer hergebruiken. 

Ophangsystemen

Naast tape zijn er ook speciale ophangsystemen beschikbaar. Je kunt kiezen voor zelfklevende spijkers, hiermee kun je vaak schilderijen tot 10kg ophangen. Of kies voor een ophangrails, dit wordt ook vaak gebruikt bij kunstexposities. Je monteert een soort rails aan de bovenkant van de muur en vervolgens kun je door middel van haken aan (onzichtbare) touwtjes van alles ophangen. Je hoeft hier dus maar één systeem voor op te hangen, dat is een stuk makkelijker dan voor elk schilderij boren. Dit systeem kun je vaak zelfs aan je muur monteren met speciale lijm. Beschilder de rails met de kleur van je muur en hij zal niet eens meer opvallen.

Schilderijen neerzetten

Wil je toch voor een andere look gaan? Monteer dan een plank aan je muur, hier kun je schilderijen opzetten. Zo kun je ze ook makkelijk weer verwisselen. Plantjes staan er ook heel leuk tussen. Er zijn speciale schilderij planken die je kunt monteren met lijm voor je muur. Maar ook op een tafeltje kunnen schilderijen erg leuk staan, of op een boekenkast. Heb je geen tafel of kast maar wel veel boeken? Stapel je boeken op de grond tot een soort tafeltje. Hier kun je schilderijen op zetten. Of zet je grote schilderijen gewoon simpel op de vloer.

Conclusie

Zoals je hebt gelezen zijn er genoeg manieren om je schilderijen op te hangen, of gewoon neer te zetten. Kies voor tape of een ophangsysteem, ze zijn ten slotte overal te vinden.