Geslaagd? Vier dit met deze 5 tips

Hoe staat uw zoon of dochter ervoor op school? Misschien wordt er zeer binnenkort wel een feestje gevierd voor een geslaagde scholier bij u thuis. Als u een tuin heeft kan feest voor een afgestudeerde heel gemakkelijk bij u in de achtertuin worden gevierd. Met een partytent en een aantal extra attributen zorgt u in een handomdraai voor een geslaagde partij. Na het volgen van deze vijf tips kan het feest direct van start!

1. Houd rekening met het weer

Hoewel afstudeerfeesten vaak met mooi weer plaatsvinden is de Nederlandse zomer onvoorspelbaar. Zo kan u zomaar met een plaatselijke regenbui te maken hebben, of kan de temperatuur ’s avonds aanzienlijk dalen. Zorg daarom altijd voor een partytent en heaters om de gasten droog en warm te houden.

TIP: Wilt u meer lezen over het organiseren van een feest in uw eigen achtertuin? Lees dan ook eens dit artikel: Zo organiseer je een geslaagd tuinfeest: 3 tips

2. Serveer geen lauw bier

Een doodzonde onder studenten is het serveren van lauw bier. Provisorische oplossingen zoals een kratje in de vijver of flesjes in een ton met water en smeltende ijsblokjes werken vaak alleen op de korte termijn. Hierdoor zitten de geslaagden die tot in de late uurtjes blijven hangen met een lauw flesje bier in de hand. En zijn zij niet juist degenen waarvoor het feestje werd georganiseerd? Dit probleem kunt u heel gemakkelijk oplossen door een koelkast te huren.

3. Zorg voor goede verlichting en geluid

Muziek en sfeerverlichting mogen op geen enkel feest ontbreken. Zeker in uw achtertuin liggen een goede muziekverbinding en genoeg licht misschien niet voor de hand. Als uw puber geen geluidsinstallatie heeft die bestand is tegen zon of regen, kunt u deze heel gemakkelijk huren. Ook een prikkabel met verlichting neemt u voor een aantal dagen af en hangt u heel gemakkelijk op in de partytent en over struiken en bomen. Zo is de sfeer direct compleet!

4. Activiteiten: BBQ of schuimparty?

Er zijn verschillende manieren om het slagen van een zoon of dochter te vieren. Het is aan te raden in ieder geval te zorgen voor een leuke activiteit. Veel mensen kiezen voor een barbecue, maar ook een muziekfeest in de late uurtjes doet het altijd goed. Wilt u de show stelen, huur dan een bellenblaasmachine of sneeuwmachine. Zo creëert u met weinig moeite een variatie op de onder scholieren bekende schuimparty. En dat in uw eigen achtertuin!

5. Maak het uzelf gemakkelijk

Op het feestje van een geslaagde scholier worden waarschijnlijk de klas, familie en vrienden en vriendinnen uitgenodigd. Dit is al snel een grote groep mensen om voor te zorgen. Een goede tip is dan ook om het uzelf gemakkelijk te maken. Bovenstaande attributen kunt u vaak huren bij hetzelfde bedrijf, waarna het bij u thuis wordt bezorgd en op aanvraag zelfs kan worden geïnstalleerd. Zo voorkomt u dat op het feest de muziek wordt onderbroken, of gasten vroeg naar huis gaan omdat het ’s avonds koud wordt en de heater niet goed werkt.

TIP: een partytent huren in de Achterhoek of een partytent huren in Assen is heel eenvoudig! Klik op de links om de mogelijkheden te bekijken bij u in de buurt.