Verhuizen naar een andere stad? Overzicht van de kosten

Je kunt om verschillende redenen willen verhuizen naar een andere stad. Zo heb je misschien een leuke baan gevonden waar je in de buurt wilt wonen, of ga je samenwonen met je vriend of vriendin. Als je gaat verhuizen wil je hier waarschijnlijk zo min mogelijk geld aan kwijt zijn, want het kost al genoeg om een ander huis te kopen of te huren. Wij hebben voor je uitgezocht wat een verhuizing naar een andere stad gemiddeld kost.

Verhuizen met een verhuisbedrijf

Door een verhuisbedrijf in te huren ben je in één keer klaar met de verhuizing en hoef jij alleen maar de dozen in te pakken. Deze bedrijven werken snel en secuur en beschikken over de juiste verpakkingsmaterialen en gereedschappen. Ook heeft een verhuisbedrijf altijd het juiste transportmiddel voor je inboedel en zorgen ze ervoor dat er niets kapot gaat. Als je er voor kiest om de volledige verhuisservice af te nemen ben je ongeveer €1000,- euro kwijt, maar je kunt er ook voor kiezen om het verhuisbedrijf alleen de grote meubels of specifieke items zoals een piano te laten verplaatsen. Of je nu op zoek bent naar een verhuisbedrijf in Apeldoorn of een verhuisbedrijf in Zeeland, verspreid over Nederland zitten vele verhuisbedrijven.

Verhuiswagen huren

Als je liever jouw spulletjes zelf verhuist moet je deze wel vervoeren naar je nieuwe woning. Tenzij je voor het eerst op jezelf gaat wonen heb je waarschijnlijk een verhuiswagen nodig voor je inboedel. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van het formaat dat je kiest en hoe lang je de verhuiswagen nodig hebt. Ook kan het zijn dat je een paar keer heen en weer moet rijden, waardoor je extra geld kwijt bent aan benzinekosten. Over het algemeen betaal je tussen de €50,- en €75,- per dag.

Verhuislift huren

Ga je verhuizen van of naar een appartement? Dan heb je al snel een verhuislift nodig om je koelkast of droger uit je oude woning en in je nieuwe woning te krijgen. Zware objecten verhuis je het makkelijkst met een verhuislift. Het kan namelijk gevaarlijk zijn om deze voorwerpen via de trap omhoog te tillen. Dit is niet alleen slecht voor je rug, maar je moet ook echt opletten dat je de wasmachine niet uit je handen laat glijden. In sommige gevallen is het trappengat te smal en moet je bepaalde items via het raam verhuizen. Dit kan alleen met een verhuislift. De kosten hiervan bedragen tussen de €60,- en €100,-.

Naast bovenstaande verhuiskosten moet je ook rekening houden met kosten van de verhuisdozen, de inrichting en stoffering van je nieuwe huis zoals een nieuwe vloer en de kosten voor de gemeentelijke belastingen en dergelijke als je verhuisd naar een andere gemeente.