Heb je hooikoorts? Rozen zijn een veilige optie

Veel mensen hebben tegenwoordig last van hooikoorts. Iedereen heeft een andere variant, maar veel bloemen kunnen mensen dan niet of niet goed verdragen op het moment dat het seizoen er is. Toch is het zonde om geen bloemen op tafel te zetten, want ze staan zo prachtig. Rozen zijn de perfecte keuze om tijdens jouw gevoeligheid voor hooikoorts alsnog een prachtig boeket of bos op tafel te zetten en te genieten van alle voordelen. Of maak er uiteindelijk een droogbloem of droogboeket van om er nog langer plezier van te hebben als je geen nieuwe wilt aanschaffen. 

Wat hebben bloemen in huis voor voordelen?

Uiteraard staan bloemen mooi in je interieur en kun je ervan genieten om een prachtige bos of boeket op tafel te hebben. Toch zijn er meer voordelen aan zo’n mooi boeket op tafel. Bloemen vertellen ten eerste een verhaal, de keuze van de bloem maar ook de kleur. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat je concentratie met 20% kan verbeteren als je regelmatig naar bloemen in je huis of werkkamer kan kijken. Hoe fijn is het als je zo eenvoudig je productiviteit kan verbeteren? 

Ook zorgen bloemen ervoor dat herinneringen meer in leven blijven in het geheugen. Dat kan prachtig zijn in onze drukke levens waarbij herinneringen snel vervagen. De verbetering van je geheugen komt doordat je humeur wordt opgevrolijkt en je je veiliger voelt in de ruimte waar de bloemen staan. Daardoor kun je de herinneringen beter opslaan. 

Rozen zitten laag in hun pollen-gehalte

Een groot voordeel voor mensen die gevoelig zijn voor hooikoorts en pollen, hebben rozen in verhouding weinig pollen. Doordat het pollen-gehalte laag is zullen mensen er niet of nauwelijks op reageren omdat de pollen geen irritatie kunnen veroorzaken. Ook pioenrozen kun je in een boeket gebruiken als je hooikoorts hebt. 

Een goede tip bij het beperken van hooikoorts door de roos is om geen grote bos van 30 of 50 rozen neer te zetten, maar enkelen of een klein bosje van 15 stuks. Hoe meer bloemen, hoe meer pollen uiteindelijk, dus als je heel veel bloemen in huis neerzet dan kun je alsnog de hooikoorts triggeren. Als je alleen een lichte reactie hebt kun je ook proberen hoeveel voor jou werkt in huis. De ene persoon en allergie is niet de andere, dus als je geen last hebt van 20 stuks dan past dat blijkbaar bij je. 

Je kunt je rozen ook drogen als ze even gestaan hebben

Wil je langer genieten van de mooie rozen, dan kun je er ook voor kiezen om ze te drogen. Ze gaan namelijk niet eeuwig mee, maar als je de bloemen droogt kun je er mooie dingen mee doen, zoals een droogboeket of krans ervan maken. Je moet wel wachten totdat de knop of knoppen helemaal zijn uitgekomen. Verwijder vervolgens de lelijke bladeren en laat ze drogen op een droge, koele en donkere plaats. Er zijn ook speciale droogmiddelen om ze te laten drogen, waardoor het proces versneld wordt.