Heerlijk genieten in de hangmat!

Het Nederlandse weer staat ons niet vaak toe om lekker buiten in de hangmat te gaan liggen, maar gelukkig zijn daar prima alternatieven voor. Na een dag hard werken is er niets fijners dan een avondje heerlijk in de hangmat hangen. In dit artikel geven we aandacht aan een hangmat, de voordelen en leggen we uit waarom het goed is voor je gezondheid.

Ons drukke bestaan

We leven in een tijd dat alles ontzettend snel gaat. De dagen vliegen voorbij en soms is het lastig om voor je mentale en fysieke welzijn te zorgen. Je komt thuis na een dag werken en kunt direct beginnen met het bereiden van eten en het verzorgen van de kinderen. Op deze manier krijg je nooit tijd voor jezelf wat natuurlijk niet bepaald gezond voor je is. Wie een gezond leven wilt leiden neemt regelmatig tijd voor haarzelf en probeert op verschillende manieren te ontspannen. Een hangmat kan daar goed bij helpen. Wanneer je in een hangmat ligt ontspannen alle spieren waardoor de stress langzaam je lichaam kan verlaten. Het is prima om een beetje stress te hebben, maar uiteindelijk moet je wel een manier kunnen vinden om hier vanaf te komen.

Strand, Blauwe Hemel, Wolken, Kokospalmen, Exotische

Heerlijk ontspannen!

Het voordeel van een hangmat is dat je nergens drukpunten hebt. Zo kan je lichaam beter ontspannen en voorkom je rugpijn. Daarnaast hebben Zwitserse onderzoeken aangetoond dat het heen en weer wiegen in de hangmat een positieve invloed heeft op je slaap. Je valt langzaam in slaap waardoor een hangmat zeer geschikt is voor kinderen die slecht in slaap kunnen komen. Het is niet voor niets dat een hangmat veel gebruikt werd in de tropen! Ook is het hangen in een hangmat een soort therapie waarbij het eenvoudig wordt om in het nu te leven. Je doet je ogen dicht en wordt langzaam kalm. Er mag gerust gesteld worden dat een hangmat een kalmerend effect heeft!

 

Hond, Cute, Schoeisel, Hangmat, Binnenshuis, Huisdier

Hangmat binnen of buiten?

Zoals eerder aangegeven is het Nederlandse weer niet altijd geschikt om buiten in de hangmat te hangen. Maar er zijn gelukkig alternatieven. Zo kun je de hangmat bijvoorbeeld onder de carpet hangen of in de garage. Ook is het mogelijk om een hangmat inclusief een standaard binnen neer te zetten. Zo kun je voor een hangmat voor kinderen in de slaapkamer zetten of een grotere hangmat voor volwassenen in de woonkamer. De hangmatten van tegenwoordig zijn enorm eenvoudig op te ruimen en zullen dus niet gauw in de weg staan.