Vlaggenmast kopen. Waar denk je aan?

Het kopen van een nieuwe vlaggenmast is nou niet bepaald een dagelijkse bezigheid. Vandaar dat het de moeite waard is je goed in te lezen voordat je een beslissing neemt. Een vlag wordt gezien als een symbool van trots en geeft allure aan je woning. In dit artikel geven we tips voor het kopen van een vlaggenmast, zodat je weet waar je op moet letten wanneer je er eentje gaat kopen.

Wanneer de vlag ophangen?

Er zijn voldoende gelegenheden om een vlag op te hangen. Denk bijvoorbeeld aan koningsdag, bevrijdingsdag, nationale dodenherdenking en nationale rouwdag. Maar daarbij zijn er ook genoeg mensen die een vlag het hele jaar aan stok hebben hangen. Bovendien zie je ook vaak een vlag hangen bij een bedrijfspand. Er gelden geen regels voor het ophangen van de Nederlandse vlag; dit kun je het hele jaar doen. Wel zijn er regels voor het ophangen van de Nederlandse vlag vanaf overheidsgebouwen. Daarbij zijn er wel ongeschreven gebruiken voor het uithangen van de Nederlandse vraag. Zo is het bijvoorbeeld een gewoonte dat je de vlag niet buiten hangt na en voor zonsondergang. Ook is het goed om te weten dat een vlag nooit het verkeer mag hinderen.

 

  

Hoe installeer je een vlaggenmast?

Een vlag kan op twee manieren opgehangen worden, namelijk met een vlaggenmast waarbij de vlag via een touw omhoog gehesen wordt. Ook zie je veel vlaggen wimpels, waarbij de vlag aan een stok hangt die in de muur geplaatst wordt. Over het algemeen is een vlaggen wimpel een stukje goedkoper, maar vaak ook minder goed zichtbaar. Bij het kopen van een vlaggenmast zal je op verschillende dingen moeten letten. Zo wil je bijvoorbeeld een vlaggenmast die van goede kwaliteit is, zodat je tijdens extreme weersomstandigheden niet in de problemen komt. Het installeren van een vlaggenmast kun je zelf doen of uitbesteden. Je zult een gat in de grond moeten maken en vervolgens de mast in beton moeten plaatsen.

 

 

Wat kost een vlaggenmast?

Een vlaggenmast kan een flinke investering zijn. Maar koop je de juiste vlaggenmast dan kun je hier een lange tijd van genieten. Er zijn bedrijven gespecialiseerd in vlaggenmasten. Zij weten precies waar een goede vlaggenmast aan moet voldoen. Deze vlaggenmast kunnen enkele honderden tot duizenden euro’s kosten. Een goede vlaggenmast is van stevige materialen gemaakt en kan tegen een stootje. Het is mogelijk om de paal waar de vlag aan vast zit los te maken van het beton. Heb je liever een vlaggenmast op maat? Dan is het de moeite waard om een kijkje te nemen op vlaggenmast op maat.