Help je tuin naar het volgende level

Mensen sloegen met corona spontaan aan het tuinieren. Er moest iets bedacht worden om te doen en daarbij leverde het ook nog eens een mooi resultaat op. Om je tuin echt een mooie make-over te geven, kan je een aantal dingen doen. Het zijn een paar voor de hand liggende dingen die gaan over het onkruid weghalen, tot wat extravagantere dingen als tuinbeelden plaatsen. Om je tuin een coole en artistieke twist te geven, is het namelijk leuk om tuinbeelden neerzetten. Tuinbeelden bestellen kan gewoon online, waardoor je zelf niet met dat ding hoeft te sjouwen.

Doe eens gek en koop een tuinbeeld

Vooral bronzen beelden zijn nu hip. Je kan gaan voor een mooi handgemaakt stuk. Zo weet je zeker dat je niet hetzelfde beeld in de tuin hebt staan als de buurman. Dit kost meestal wel meer geld. Je moet voor jezelf overwegen of je dit waard vindt. Als je eenmaal je beeld hebt, moet je even kijken waar je hem wilt plaatsen. Wil je hem op een subtiele plek zetten, zodat je er niet zo mee opschept? Of heb jij liever dat je beeld prominent in het midden van de tuin staat, zodat iedereen direct jouw beeld kan bewonderen? Je kunt bronzen beelden online bestellen, ook handgemaakte.

Begin bij de basis

Als je geen beeld in de tuin wilt of je hebt er al één, is het oppimpen van de tuin nog niet klaar. Het allersimpelste, maar toch erg belangrijk, is simpelweg het gras maaien en het onkruid wieden. Zo geef je jouw tuin een nette en verzorgde uitstraling. Het kan zo zijn dat op sommige plekken hoog onkruid een leuk en speels effect kan geven. In zo’n geval kan je het best laten staan. Maar de mos plukken zou ik toch tussen de tegeltjes vandaan krabben. Gemaaid gras is wel erg belangrijk, lang gras staat wat onverzorgd namelijk. Als je hier geen zin in hebt, kan je een maairobot kopen.

Een heerlijke chill plek

Een andere leuke tip om je tuin op te pimpen en een nog fijnere plek te maken, is door een schaduwplekje te creëren. Het is fijn als je lekker kan zitten in jouw tuin op een mooie tuinset of een lekkere lounge. Dit kan deels in de zon, maar zorg voornamelijk voor een chillplek in de schaduw. Als het ‘s zomers erg warm is en de zon schijnt vol op de tuin, dan is het echt te warm om in de zon te zitten. Vooral voor kinderen is dit niet goed en vaak kunnen ouderen hier ook slecht tegen.

Ruim op en voeg toe

Tot slot kan je jouw tuin nog lekker opfleuren door op te ruimen en vervolgens accessoires te plaatsen. Voordat je nieuwe dingen toevoegt aan de tuin, moet je eerst even alle losse zooi opruimen. Anders blijft het een rommelig resultaat. Dus gereedschap in dezelfde kast, koop een mooie hanger aan de muur voor de tuinslang, veeg het straatje aan, voordat je nieuwe accessoires aan de tuin toevoegt. Als je dat hebt gedaan, kan je vogelhuisjes, mooie lantaarns en wat nieuwe plantjes in je tuin zetten. Als je eerst opruimt, voordat je nieuwe dingen aan de tuin toevoegt, kan je extra genieten van het eindresultaat.