Het belang van verlichting in je huis

Goede verlichting is vaak de helft van het werk als het gaat om het zorgen voor goed zicht en tevens het aanbrengen van sfeer in je woning. De keus voor de juiste verlichting die ook nog eens op de goede plek moet zitten, is daarom belangrijk.

led muurlamp

Verschillende soorten


Lampen heb je in vele soorten en maten. Daar waar gloeilampen vroeger in elk interieur wel de boventoon voerden, is het nu vooral de led verlichting die we terug zien in de meeste woningen. Niet voor niks natuurlijk, want met led verlichting ben je niet alleen energie zuinig bezig, maar ook het soort licht dat er vanaf straalt creëert meer sfeer op zich. Van led strips tot een led muurlamp: je bent verzekerd van een modern stukje gezelligheid.

Praktisch en decoratief


Goede verlichting is niet alleen heel praktisch, maar ook draagt het bij aan het gevoel van warmte en gezelligheid in huis. Wanneer je een lamp wilt aanschaffen, is het daarom ook goed om vooraf te bepalen of het dient als praktische verlichting of zich meer leent voor decoratief gebruik. Goede verlichting geeft bovendien een gevoel van ruimtelijkheid en ook is het erg prettig om middels de juiste verlichting de aandacht te vestigen op een bepaald gedeelte van de kamer of misschien wel op je favoriete item aan de muur. De plaats van de lamp en het gebruik vallen samen met de soort verlichting waarvoor je kiest.

Het belang van de juiste plek
Waar ga jij voor? Kies je voor een fraaie, staande lamp die een bepaald gedeelte van de kamer beter accentueert, ga je voor een hanglamp die vooral praktisch van aard is boven de eettafel of ga je toch voor die sfeervolle led muurlamp die je net dat beetje extra licht geeft als je op de bank een boekje leest? Je begrijpt het: niet alleen de soort lamp, maar ook de plek is van belang voor de meest optimale beleving van het licht. Houd ook hier dus voldoende rekening mee. Het maken van een lichtplan kan je hier goed bij helpen.