Het ideale interieur voor de trendsetter

Als je een echte trendsetter bent dan is dit het interieur voor jouw. Het industriële interieur is een nieuwe en stijlvol interieur dat ook tijdloos kan zijn en een variatie aan opties heeft. In dit artikel vertellen we je meer over de do’s and don’ts van het industriële interieur, zodat ook jij kan beginnen met het inrichten van je huis (of het herinrichten hiervan!).

Bron: ShopX

Vintage

Bij een industrieel interieur kan er gebruikt gemaakt worden van tweedehandsspullen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan vintage items, meubels of accessoire! Deze vintage items kan je vinden op vrijmarkten en in kringloopwinkels, maar naar wat voor items zou je nou moeten zoeken? Het industriële interieur wordt vaak gekenmerkt door het gebruik van metaal, steen, hout en andere materialen en kleuren die terug te vinden zijn in industriële settingen. Denk bijvoorbeeld aan vintage lampen die ooit in een fabriek hebben gehangen en die je nu voor een prikkie kan overkopen, maar die wel robuust, stevig en stijlvol zijn voor jouw interieur. Ook bijzettafels gemaakt van metaal en hout of accessoires, zoals tinnen kannen en andere vintage items uit de industrialisatie zijn gewilde items voor het industriële interieur!

Monoz stoelen en banken

Wat je zou moeten vermijden wanneer je op zoek bent naar vintage items voor het interieur is een variatie aan kleuren. Een industrieel interieur wordt namelijk vaak gezien als koud door de koude kleuren, maar het kan dat er 1 kleur gebruikt kan worden door het gehele interieur. Zorg er daarom voor dat je je aan die ene kleur houdt en er niet voor zorgt dat er een regenboog aan kleuren in je interieur te vinden is.

Meubels

Wanneer je voor meubels gaat kijken is het handig om te onthouden over welke kleuren en materialen we het in de eerste alinea hebben gehad. Ook is het mogelijk dat je al een bijzet tafel op de markt heb aangeschaft. Het handigst is om voor meubels, om deze in de trend van het industriële interieur te houden, te kiezen voor leer. Denk daarbij aan leren eetkamerstoelen of leren banken. Een leren eetkamerstoel met metalen poten zou de meest industriële uitstraling hebben.

Vermijdt daarbij meubels in zachtere getinte kleuren of zachte materialen. Deze hebben geen robuust uiterlijk.