Industriele spiegels in een dito interieur

Met industrieel bedoelen we hier de inrichting van een woning, die wordt geïnspireerd door een industriële omgeving, zoals oude fabrieken en pakhuizen. Toen die geschikt werden gemaakt voor het wonen, werd veel van de originele stijl van die gebouwen behouden. Dus onder meer het gebruik van grove materialen, een stevige uitstraling, grote stalen ramen enzovoort. Een gietvloer is heel toepasselijk. Die wordt over een bestaande vloer gegoten. Dat kan zijn met gietbeton, maar ook een kunststof als polyurethaan (PU) of epoxy (ook wel polyepoxide).

Industrieel interieur in woningen

Voor moderne appartementen in New York is die industriële stijl overgenomen, maar uiteraard met een facelift. De industriële stijl wordt tegenwoordig voor allerlei woonruimten toegepast en niet alleen in New York. Het materiaalgebruik en de kleuren worden bewust gekozen om het effect te realiseren. De toepassing van veel metaal, beton en bakstenen. Om het resultaat te bereiken, dient de stijl consequent te worden toegepast in meubels (bruin leer past goed), oude houten voorwerpen, industriële hanglampen, industriele spiegels en andere ornamenten. In feite betekent een industriële stijl ook onder meer zichtbare bekabelingen en buizen, onafgewerkte muren en plafonds, (grote) open ruimtes, het gebruik van zwarte, grijze en witte tinten, enzovoort. Koperen spullen, maar ook een gietijzeren haard of kachel passen heel goed in een industrieel interieur. Oude houten steenmallen zijn zeer bruikbaar om spullen in te bewaren.

Niet oud maar wel de stijl

Naast echte oude industriële spullen, die je op rommelmarkten en/of virtuele markten op het internet zou kunnen vinden, kan je ook bij de industriële stijl blijven bij het kopen van nieuwe accessoires. Er zijn genoeg fabrikanten van spullen met een industrieel uiterlijk: ruw, robuust, zwart/wit/grijs kleurig, tamelijk sober, functioneel, enzovoort. Onder meer worden er industriele spiegels aangeboden in vele vormen, staand, hangend, rond, vierkant. Er is genoeg keuze uit industriele spiegels en een voor jouw interieur kan je zeker vinden.