Hoe kies ik een goed matras?

Matrassen zijn er in overvloed. Je hebt ze in allerlei verschillende materialen en verschillende hardheid. En elk heeft zo z’n voor- en nadelen. Wat is nu het matras meest geschikt voor jou? Dat hangt af van een aantal dingen. Zo kijk je voor het beste matras naar zaken zoals gewicht, de omgevingstemperatuur en je favoriete slaaphouding. Daarnaast moet een matras ook veel comfort bieden.

Tip: laat je adviseren door Boxspring Xpert bij aanschaf van een matras om zeker te zijn van een passend matras voor jouw lichaam.

Een goed matras, wat houdt dat in?

Als je gaat kijken naar wat een goed matras is dan moet het ten eerste je lichaam goed kunnen ondersteunen. De hardheid van een matras moet voldoende zijn voor een efficiënte en comfort ondersteuning. Men heeft het er over dat een hard matras goed voor de rug is, maar dat is niet waar. Een goed matras heeft vooral te maken met de bouw van je lichaam en het lichaamsgewicht. Ben je wat steviger gebouwd dan ga je voor meer support. Ben je wat lichter dan kan een stevig matras juist averechts werken.

Kies je voor een één- of tweepersoonsbed?

Wat doe je als je met z’n tweeën bent en elk een verschillende lichaamsbouw hebt? Dan is het goed om te overwegen om in plaats van één groot matras, twee matrassen aan te schaffen. Elk matras wordt afgesteld op de lichaamsbouw van de persoon zodat je allebei kan genieten van de aangepaste ondersteuning. 

Welke materialen zijn geschikt voor een goed matras?

Als je naar beste matrassen gaat kijken dan is het ook belangrijk te kijken naar de materialen. De veren zijn bijvoorbeeld een echte klassieker. Bestaat de kern van het matras uit veren dan zorgt dat voor elasticiteit en stevigheid. Of wat te denken van latex matrassen? Deze speciale matrassen zijn hard, maar soepel genoeg om zich aan te passen aan de vorm van het lichaam. Daarnaast heb je matrassen van polyether. Dit is schuimrubber. De prestaties van dit type matras kun je vergelijken met latex matrassen. Meestal zijn ze wel wat lichter en daardoor gemakkelijker te verplaatsen.