3 tips om jouw woonkamer lichter te maken

Veel mensen hebben veel tijd gestopt in de inrichting van hun huis. Ze hebben uitgebreid gekeken naar verschillende banken, stoelen en tafels. Het huis en de inrichting kloppen helemaal, maar door gebrek aan licht komt de woonkamer niet helemaal tot zijn recht. Meubels vallen minder goed op dan ze zouden moeten en dit is toch jammer. In deze bijdrage geven we je daarom 3 tips om je woonkamer lichter te maken.

Maak gebruik van lichtkoepels

De eerste optie voor het lichter maken van je woonkamer is de lichtkoepel. De lichtkoepel biedt je de kans extra zonlicht te vangen en dit je woonkamer in te laten schijnen. Een lichtkoepel kun je laten monteren maar je kunt ook zelf aan de slag gaan met het plaatsen van een lichtkoepel in je huis. Naast het plaatsen van een lichtkoepel bestaan er ook verschillende accessoires die je helpen met het aanbrengen van meer verlichting in je woonkamer. Denk bij accessoires aan meubels en verlichting. 

Verander je meubels

Als je woonkamer te donker is, dan kan dit ook liggen aan de keuzes die je hebt gemaakt in het interieur. Donkere meubels en een donkere vloer zorgen natuurlijk ook voor een donker effect. Dit donkere meubels zijn misschien wel de hoofdreden voor het donkere huis. Als je net je meubels hebt uitgekozen, dan is het waarschijnlijk dat je niet nu al nieuwe, lichtere meubels wilt gaan kopen. Wat je in dit geval kunt doen, is het verven van de muren. Door de muren een lichtere kleur te geven of helemaal wit te verven, kun je zorgen dat je meer licht aanbrengt in je huis. 

Een andere optie als je denk aan accessoires is om te zorgen voor goede verlichting. Dit is niet de beste optie, omdat het de hele dag door laten branden van verlichting natuurlijk niet goedkoop is. Je kunt om deze reden misschien beter kiezen voor het verkopen van een aantal donkere meubels en het bijkopen van nieuwe, lichtere meubels. Ga je toch voor deze keuze, kijk dan eens naar de trendy tiffany lampen.