Hoe uw houten vloer te renoveren

Houten vloeren waren een sterke trend in de jaren vijftig – en zijn dat nog steeds – en bewaren de geschiedenis van de architectuur. Er zijn huizen en appartementen die al jaren dezelfde houten vloer hebben.

Na zoveel jaren sinds hun installatie kunnen de vloeren slijtage vertonen die hun uiterlijk vervuilen, zoals krassen, scheuren, glansverlies en het loskomen van voegspecie.

Maar natuurlijk is er een manier om dit op te lossen en uw houten vloer weer tot leven te brengen. Blijf lezen.

De revitalisering is een manier om een nieuw gezicht te geven aan de vloer en het milieu zonder te moeten besteden aan renovaties en storingen. Het is ook duurzaam omdat een materiaal wordt gerecycled, waardoor het behouden blijft, in plaats van meer grondstoffen uit de natuur te halen.

In principe wordt de revitalisatie gedaan door het beschadigde oppervlak te schuren, te reinigen en hars aan te brengen voor de afwerking. Alle te volgen procedures te begrijpen.

Eerste stappen

De eerste ingreep is het vervangen van de onderdelen zonder gebruiksvoorwaarden, die niet kunnen worden gerevitaliseerd.

Controleer of de vloerbevestiging stevig is en bevestig eventuele losse latten en linialen opnieuw. Als u een los stuk vindt, betekent dit niet dat het moet worden verwijderd, maar dat het opnieuw moet worden bevestigd.

Misschien zijn de gaten waar de spijkers lang geleden werden geplaatst wel versleten. Er is één soort materiaal dat de gaten of de kop van spijkers en schroeven bedekt: de houtmassa.

Het product is een acrylsamenstelling op waterbasis met verschillende houttinten. Door ze te mengen, krijgt u de kleur die het beste past bij de vloer. Wanneer u het deeg aanbrengt, vormt het een laag om de slijtage te verbergen.

Om de volgende procedures in te gaan, moet u de muren goed beschermen en niet vergeten om alle meubilair uit de kamer te verwijderen. Ga de kamer pas 48 uur na het beëindigen van de werkzaamheden binnen.

Beginnen met het herstel

De vloer moet worden geschuurd om het versleten uiterlijk van het hout te verwijderen. Handschuurpapier kan worden gebruikt om incidentele slijtage te verwijderen. Schuur altijd in de richting van de houten schachten.

Om de gehele vloer te schuren moet hiervoor een machine worden gebruikt die met verschillende korrels het ruwe hout bereikt. Het wordt aanbevolen om een bedrijf in te huren dat de dienst uitvoert.

Veeg en stofzuig de resterende resten om ze te verwijderen en laat de vloer volledig schoon en voorbereid achter voor de volgende stap.

Houten vloer afwerken met Trae Lyx

De afwerking van de vloer kan worden gedaan door verschillende materialen, wat resulteert in verschillende tinten en kleuren. Eerst passeert u de sealer en daarna een van de producten van de Trae Lyx lijn van Verfsuper:

Vernis: dergelijk materiaal is gemaakt van formaldehyde en vormt een film op de vloer. Het kan tot een maand duren voordat het volledig droog is, maar het milieu kan in drie dagen weer worden gebruikt. Het wordt over het algemeen gebruikt voor binnenruimtes en zelfs voor dekken. Het heeft periodiek onderhoud nodig om de folie te conserveren en is vrij van scheuren en barsten. Er zijn glanzende, matte en halfbevroren vernissen.

Hars: de hars werkt op dezelfde manier als de vernis, maar omdat het op waterbasis is, droogt het sneller.

Vlek: de afwerking wordt gebruikt voor houten dekken en dringt in plaats van een film tussen de vezels door. Dit zorgt voor een natuurlijker uiterlijk van de vloer, zonder deze te laten glanzen, en kan schimmeldodende stoffen bevatten.