Hoe voorkom je schade op je zonnepanelen?

VOGELWERING VOOR ZONNEPANELEN

Het is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt na het installeren van zonnepanelen op het dak. Tevreden zie je de elektriciteitsmeter teruglopen en je bent blij dat de installatie goed verlopen is. Maar wist je dat vogels onder zonnepanelen een ideale plek zien om zich te nestelen? Zo wonen ze op veilige hoogte en met ene dak boven het hoofd. De vogels kunnen onder de panelen echter schade veroorzaken, bijvoorbeeld aan de bekabeling.

vogelwering voor zonnepanelen

VENTILATIERUIMTE

Er zit niet voor niets ruimte tussen het dak en de zonnepanelen. Deze ventilatieruimte verhoogt het rendement van de zonnepanelen. Wanneer deze noodzakelijke ruimte gevuld wordt met vogelnesten en dergelijke, zal de temperatuur onder de zonnepanelen toenemen en het rendement afnemen. De verhoogde temperatuur onder de panelen in combinatie met beschadigde bekabeling zorgt ook nog eens voor meer brandgevaar. Het laten installeren van een vogelwering voor zonnepanelen is dus helemaal geen gek idee.

BRANDGEVAAR

Wanneer zich een nestje vogels onder de zonnepanelen heeft gevestigd, is dit meestal in huis goed te horen. Kwetterende vogels in de tuin zijn prachtig, maar wanneer ze je nachtrust verstoren is het minder prettig. Met een vogelwering voor zonnepanelen voorkom je dat vogels onder de zonnepanelen hun nest bouwen. We gunnen de vogels natuurlijk wel een mooie nestgelegenheid. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven te vinden om de vogels in en rondom de tuin ruimte bieden om hun nestje te maken.

EENVOUDIGE OPLOSSING

Door tegelijk met de installatie van de zonnepanelen een vogelwering te laten plaatsen voorkom je veel problemen. De installatie van de vogelwering is eenvoudig en doeltreffend. Vergelijk het met de simpele oplossingen die er zijn om vogels uit de dakgoot te weren. Een eenvoudige belemmering voorkomt veel problemen in de toekomst en laat jou genieten van een veilig en hoog rendement op je zonnepanelen.