Hoe zet je een hottub op?

Super leuk dat je een hottub hebt gekocht? Maar hoe gebruik je deze nou eigenlijk? Wanneer weet je zeker dat het water erin kan? Hoe weet je dat de kachel goed zit en dat je hem ook kan gebruiken? Want als je niet weet hoe de hottub werkt en hoe alles aangesloten moet worden, kan het best gevaarlijk zijn als hem zomaar aan gaat zetten. Durf je het zelf niet aan? Dan zou je ervoor kiezen om een installateur te huren die je gaat helpen de hottub op te zetten. Want het zou erg jammer zijn als de hottub in de tuin uiteindelijk niet werkt, omdat die verkeerd geïnstalleerd is.

Neem altijd goed de beschrijving door

Voordat je überhaupt gaat beginnen met de hottub opzetten, moet je eerst de beschrijving goed doornemen. Welke stappen moet je precies nemen en waar begin je eerst mee? Controleer goed of alle elementen er zijn voordat je aan de slag gaat. Het zou namelijk jammer zijn dat je begint met opzetten en je er pas later achter komt dat je onderdelen mist en daarom niet verder kan met opzetten. Je begint dan met het opzetten van de buitenkant van de hottub. Zorgen dat het houtwerk goed staat en stevig staat. Want er gaat straks erg veel water in wat zwaar is voor de hottub. 

Vul de hottub met water, voordat je gaat stoken

De volgende stap is dus het vullen van de hottub met water. In een gemiddelde hottub gaat ongeveer zo’n achttien honderd liter water. Je moet er altijd voor zorgen dat er eerst water in de hottub zit voordat je begint met stoken. Anders is er kans op brandgevaar. Als er geen water is, maar de kachel gaat wel stoken, dan kan het overslaan op het hout en zo kan er een brand ontstaan. Dus zorg dat je er altijd water in hebt zitten voordat je begint met stoken. Als je het water er dan in hebt zitten, duurt het vaak één à twee uur voordat de temperatuur op goede warmte is.