Houten meubelen zoeken voor in huis

Meubelen van hout zijn er in diverse soorten, stijlen en maten. Er zijn enorm veel houtsoorten in verschillende kwaliteit, kleur en duurzaamheid. Je persoonlijke smaakvoorkeur en budget bepalen tenslotte welke houten ronde tafel meubelen in je woning komen.

Massief, plaat of fineer

Massief hout kan in elke gewenste vorm gemaakt worden. Een houten ronde tafel of een houten wandmeubel is dan volledig van hout gemaakt. Het is sterk, duurzaam en meestal van topkwaliteit. Massief hout moet altijd bewerkt worden, om vervorming tegen te gaan en is duurder dan houten plaatmaterialen. Meubels van houtplaat heeft het voordeel dat ze niet snel krom trekken en in ieders budget wel past. Denk hierbij aan multiplex en MDF hout. Fineren is het bekleden met hout of van verschillende materialen.

houten ronde tafel

Natuurlijk sfeervol warm

Vroeger werden houten meubelen gezien als statussymbool voor de rijken. Gelukkig zijn de tijden veranderd en mag iedereen kiezen voor de houtsoort waarvan hij houdt en zijn de meubelen van nu verder ontwikkeld en verfijnd. Door houten meubels in huis te halen, haal je meteen een stukje natuur in je woning. De natuurlijke elementen zorgen voor een warm en sfeervol interieur. Door dat hout erg veelzijdig is, kun je verschillende houtsoorten of producten met elkaar combineren. Denk hierbij aan kleur, diktes en verschillende structuren. Alles is met hout te combineren; goud, leer, marmer, kunststof, textiel of metaal. Een robuuste houten ronde tafel in combinatie met metalen stoelpoten en trendy leren bekleding, maakt van je interieur bijvoorbeeld al een blikvanger.

Hout maakt blij

Met het zoeken naar houten meubelen voor in huis kom je waarschijnlijk veel houtsoorten tegen. Een dressoir van grenen, een opbergkast van notenhout of accessoires van verschillende houtboomsoorten. Een mandje van teakhout waar je je keukenspulletjes in kunt doen met een dekseltje van kurkhout bijvoorbeeld. Het kan allemaal. Hout in huis heeft een positieve en blije uitstraling, het zorgt tevens voor een harmonieus balans in je huis.