Je woont in een wat ouder huis en schrikt elk jaar weer van de energierekening. Een groot deel van de (oudere) huizen in Nederland is ooit voorzien van een houten draagvloer. Het principe van planken die dwars op dikke draagbalken gespijkerd werden is al eeuwenoud en veelvuldig toegepast. Gelukkig zijn de tijden verandert en worden alle nieuwbouwhuizen niet voor niets standaard voorzien van vloeren van schuimbeton.
De levensduur van een houten vloer is betrekkelijk kort en de isolatiewaarde ervan is betreurenswaardig. Om nog maar te zwijgen over de begrippen ‘schimmels’ en ‘optrekkend vocht’ die standaard bij hout horen. Slecht voor je gezondheid en slecht voor je portemonnee.
Schuimbeton isoleert je vloer
Op het eerste gezicht vindt je investeren in het vervangen van je houten vloer door beton misschien ook niet zo goed voor je portemonnee. Maar, realiseer je dat het zich zeker loont om je houten vloer te vervangen door een vloer van schuimbeton.
Een belangrijke eigenschap van schuimbeton is het feit dat het veel lucht bevat. Tijdens het mengen van het beton wordt er een schuimmiddel of gas toegevoegd waardoor er veel luchtbelletjes in de mortel ontstaan. Tijdens het uitharden van het beton blijven deze luchtbelletjes intact en de stilstaande lucht zorgt niet alleen voor een betonvloer die relatief licht van gewicht is, maar ook voor een betonvloer met een zeer hoge isolatiewaarde.
Vloerverwarming voor extra comfort
Vloerrenovatie door je houten vloer te vervangen door één van schuimbeton is op zich al een slimme zet, maar het wordt nog beter als je er meteen vloerverwarming in aanbrengt. De combinatie van schuimbeton met vloerverwarming reduceert je energiekosten elk jaar met minimaal 20%. Op deze manier verdien je de investeringskosten al binnen 6 jaar terug. Ga naar Fabercomfortvloer.nl voor meer uitgebreide informatie over het vervangen van je houten vloer door een meer comfortabele vloer van schuimbeton met vloerverwarming.