Huis renoveren? Schakel een interieur architect in!

Een interieur architect, ook wel binnenhuisarchitect genoemd, is iemand die het interieur van je woning ontwerpt. Zo houdt de interieur architect onder andere rekening met het meubilair, de balans tussen daglicht en kunstlicht, indeling, kleuren, vormen en materialen. De titel architect is beschermd, waardoor je zeker weet dat je een professional inhuurt.

Wat doet de interieur architect?

De interieurarchitect zorgt ervoor dat het interieur van je woning, winkelruimte of bedrijfsruimte aansluit bij jouw persoonlijke wensen. Het ontwerp combineert gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit, waardoor jouw interieur echt bijdraagt aan de gebruikservaring van het gebouw. De een goede architect doet allereerst onderzoek naar jouw wensen en maakt op basis daarvan en de geldende wetgeving en bouwvoorschriften een ontwerp van het interieur van de ruimte. Hiervoor worden analyses en berekeningen gedaan zodat de ruimte optimaal benut wordt. De interieur architect kan zowel schetsen en tekeningen maken als driedimensionale visualisaties met AutoCAD-software en maquettes. De architect kan ook overleg met uitvoerende partijen overnemen van de opdrachtgever, zodat je hier bijna geen omkijken naar hebt.

Renovatie door interieur architect

Het is een uitstekend idee om een interieurarchitect in te schakelen voor een renovatie. Of je de buitenkant van jouw woning ook aanpast met bijvoorbeeld een uitbouw of enkel focust op een renovatie van de badkamer, keuken of woonkamer, de interieur architect kan je helpen om de ruimte precies zo te krijgen als jij voor ogen hebt. Niet alleen wordt er gekeken naar het esthetische aspect, maar de architect zorgt er echt voor dat de ruimtes comfortabel en functioneel zijn. Om je huis zo slim mogelijk in te delen heb je veel baat bij het oog van een professional.

Tijd besparen

Door een professional in te huren bespaar je veel tijd. Zo hoef je geen hele weekenden door te brengen in verfzaken en meubelwinkels, terwijl je steeds weer twijfelt over verschillende opties. Er is zo gigantisch veel keuze op het gebied van kleuren voor in het interieur, maar ook de materialen. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Door een binnenhuisarchitect in te schakelen hoef je minder keuzes te maken. De architect kiest op basis van jouw smaak een paar opties uit die goed bij elkaar passen en legt deze vervolgens aan je voor. Je kunt deze ook alleen inschakelen voor bijvoorbeeld de keuken. Jij kiest zelf wat je mooi vindt, zonder dat je daarvoor de deur uit hoeft. Dit bespaart niet alleen veel tijd maar ook een hoop keuzestress! Ook tijdens de renovatie ervaar je een stuk minder stress als je alles laat regelen door een professional.