5 tips om je tuin goedkoop in te richten

Geld… Het groeit mensen niet op de rug. De meeste woningeigenaren zoeken daarom regelmatig manieren om geld te besparen. Het goedkoop inrichten van de tuin is daar één van. Planten. Gras. Bestrating. Om over alle vormen van decoratie nog niet te spreken. Alles bij elkaar kan een flinke duit kosten. Met de onderstaande tips kun je echter veel besparen. Zo haal je gegarandeerd meer uit jouw geld!

1. Kies voor goedkoop gras

Het is de wens van vrijwel iedere woningeigenaar: een groen gazon. Het is dan ook niet vreemd dat Nederland zoveel grasvelden kent. Het is niet alleen mooi, maar ook nog eens zeer goedkoop. Zeker wanneer je de zaden zelf plant. Wil je echter ook op de lange termijn besparen? Dan kun je overwegen om goedkoop kunstgras aan te leggen. Hiermee bezuinig je veel tijd en geld. Je hoeft immers geen grasmaaier aan te schaffen en het onderhoud is minimaal te noemen.

2. Groei zelf planten

Gras. Grint. Stoeptegel. Deze drie elementen zijn samen vrij sfeerloos. De tuin mist een cruciaal onderdeel: beplanting. De planten die je in tuincentra kunt kopen, kosten echter al snel enkele tientallen tot honderden euro’s. Per stuk! Met engelengeduld kun je echter veel geld besparen. Verzamel en koop zoveel mogelijk stekjes, zaden en bloembollen. Voor nog geen vijf euro heb je al een complete plantenbak gevuld!

3. Kies voor jonge planten

Is het mooi weer? Dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk van jouw tuin genieten. In deze gevallen wil jouw oog ook wat. Je wilt planten in bloei zien! Kies dan zoveel mogelijk voor jonge planten. Deze zijn in aanschaf namelijk een stuk goedkoper dan varianten die al wat groter zijn. De leverancier heeft er immers minder tijd en moeite in hoeven stoppen. Wil je nog meer besparen? Vraag dan naar planten met een naakte wortel. In dat geval betaal je niet voor de pot.

Een tuin inrichten is alles behalve gratis. Gelukkig kun je – door efficiënt te werk te gaan – vele euro’s besparen. Kies bijvoorbeeld voor graszaad in plaats van grasmatten. Daarnaast kun je zoveel mogelijk gebruik maken van zaden, bollen en stekjes. Wil je toch al van jouw perceel kunnen genieten? Koop dan de goedkopere, jonge planten. Zo ziet jouw tuin er binnen no time prachtig uit.