Is een houtkachel onder mijn veranda of overkapping mogelijk?

Als je thuis een veranda of een overkapping hebt, dan kan je optimaal genieten van de lange zomeravonden door te investeren in een houtkachel. Een houtkachel brengt daarnaast een hoop gezelligheid en een warme sfeer met zich mee. Lees de onderstaande tekst goed door als je wilt weten in hoeverre het mogelijk is om een houtkachel te plaatsen onder je veranda of overkapping.

Een houtkachel voor onder de veranda of overkapping

Het is wel degelijk mogelijk om een houtkachel te plaatsen onder een veranda of een overkapping, maar je gaat moeten kiezen voor een nieuw en modern model. Daarnaast moet je nagaan of je veranda of overkapping wel geschikt is voor de plaatsing van een houtkachel, aangezien alle veranda’s en overkappingen van elkaar verschillen. Je moet echter een buitenkachel kopen die bestand is tegen verschillende weersinvloeden zoals regen, hitte, sneeuw, wind en hagel.

Verschillende soorten houtkachels

Overweeg je de aanschaf van een houtkachel, dan kan je uit een ruim assortiment aan soorten houtkachels kiezen. Welke houtkachel bij je veranda of overkapping past, hangt af van je situatie. Vind je het moeilijk om een geschikte houtkachel te kiezen, schakel dan het advies in van een ervaren deskundige als Woodburner.

Een rookkanaal onder de veranda of overkapping

Wil je een houtkachel onder je veranda of overkapping plaatsen, dan dien je dit zo veilig mogelijk te doen door te kijken naar de plaatsing van het rookkanaal van het apparaat. Kies tussen een dubbelwandig rookkanaal of een dubbelwandig geïsoleerd rookkanaal ter bescherming. Pas daarnaast ook op voor de risico’s van brandgevaar door te zorgen dat het rookkanaal volledig met brandwerend materiaal is afgeschermd.

Buiten stoken op verantwoordelijke wijze

Stook buitenshuis op een verantwoordelijke manier door de juiste brandstoffen te gebruiken en door te kiezen voor geschikte houtsoorten. Daarnaast is het verstandig om te zorgen voor periodiek onderhoud aan de houtkachel door het rookkanaal minstens één keer per jaar te (laten) vegen.

Conclusie: kan een houtkachel onder mijn veranda/overkapping?

Ja, je kunt een buitenkachel kopen zolang je kiest voor een modern model die geschikt is voor deze situatie