Je huis in Venlo te koop zetten? Maak gebruik van een verkoopmakelaar door deze 4 redenen

Wanneer je je huis te koop in Venlo of omgeving wilt zetten, dan is het zeker aan te raden om dit, net als ongeveer negentig procent van de andere woningverkopers in Nederland, dit te doen met behulp van een verkoopmakelaar, het liefst een die NVM-gecertificeerd is. Een makelaar neemt je immers veel werk uit handen en vergroot jouw kansen op een goed verkoopresultaat. Hieronder lees je vier specifieke voordelen van de inzet van een professionele verkoopmakelaar.

Bepaling woningwaarde

Een goede makelaar zal eerst een objectieve inschatting maken van de huidige marktwaarde van jouw woning. Deze inschatting wordt gemaakt op basis van tal van factoren en eigenschappen van je huis. Vervolgens kan er een ambitieus maar wel realistisch vraagbedrag worden geformuleerd.

Woningpresentatie

Om mensen warm te maken voor jouw woning is een goede presentatie van groot belang. Deze presentatie moet worden getoond op een site als het welbekende Funda, de site van de makelaar en wellicht in een brochure. De makelaar zorgt desgewenst voor foto’s, video’s, plattegronden en een beschrijving.

huis te koop Venlo

Rondleidingen

Als mensen interesse hebben in je woning vragen ze een bezichtiging aan. Deze rondleidingen worden vervolgens georganiseerd en uitgevoerd door de makelaar. Dit scheelt je een hoop tijd, terwijl de makelaar precies weet hoe deze de sterke punten van je huis onder de aandacht moet brengen.

Administratieve handelingen

Tenslotte neemt de verkoopmakelaar je veel administratief werk uit handen. Scheelt je veel tijd, wat nogal handig is in een periode waarin je gaat verhuizen.