Je huis verkopen en naar Porto

Een huis verkopen en naar Porto verhuizen is geen slecht idee als je op zoek bent naar een mooie woning in het buitenland. Een huis kopen in Spanje of Portugal is vooral aantrekkelijk vanwege het weer, maar daarnaast hebben de landen nog veel meer te bieden. Veel Nederlanders kiezen er daarom voor om een huis te kopen midden in Portugal. Tegenwoordig wordt er echter ook steeds vaker voor het noorden van het land gekozen. Het noorden van Portugal heeft veel te bieden en is in de ogen van velen misschien nog wel mooier dan Midden-Portugal. Zo is het noorden van Portugal bijvoorbeeld erg rustig en zeer geschikt voor mensen die van het klimaat willen genieten.

Het klimaat

Vooral in de maanden juli en augustus is het prachtig weer in Porto. Net als Nederland kent ook Portugal regenachtige dagen. Toch verkiezen veel vakantiegangers het klimaat van Portugal boven het klimaat van Nederland. Ben je weleens in Portugal op vakantie geweest? Dan ben je vast bekend met het prachtige klimaat dat dit land te bieden heeft. Alleen dit is al een goede reden om je huis te verkopen en naar Porto te gaan. Overigens is dit klimaat ook medeverantwoordelijk voor de prachtige omgeving.

De omgeving

Je huis verkopen en in Porto gaan wonen is een prachtig idee als je van rust en natuur houdt. De stad zelf is redelijk klein en gezellig. Toch is er ook meer dan voldoende te beleven. Zodra je de stad verlaat, bevind je je direct tussen de natuurgebieden. De natuur van Portugal is prachtig en heeft veel variatie. Als je het leuk vindt om te wandelen of te fietsen, dan is het absoluut geen slecht idee om een huis te kopen in Porto. Als natuurliefhebber zal jij je in dit prachtige land geen moment vervelen. Porto zelf is een prachtige kleine stad die je vanaf een afstand direct herkent aan de kleurvolle gebouwen. In de omgeving zijn er ook veel andere leuke dorpjes en steden te vinden.

Houd je er wel van om af en toe een dagje op het strand door te brengen? In dit geval is Porto een uitstekende keuze. Binnen een kwartier rijden ben je namelijk op het strand vanaf Porto.

Je huis verkopen en in Porto gaan wonen is momenteel aantrekkelijk

De huizenprijs in Porto blijft stijgen, waardoor dit het juiste moment is om er een woning te kopen. Als je er nu een woning koopt, is de kans groot dat je deze later met winst weer door kunt verkopen. Investeren in vastgoed in Portugal is dus geen slecht idee, zeker niet als het om geliefde plaatsjes als Porto gaat. In dit geval is het wel verstandig om goed onderzoek te doen naar wat je precies koopt. Een huis verkopen en in Porto gaan wonen doe je natuurlijk niet zomaar. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een Nederlandstalige makelaar om hulp te vragen. Er zijn verschillende makelaars actief in de regio die Nederlands spreken. Als je de juiste keuze maakt, is je huis verkopen en naar Porto verhuizen zeker geen slecht idee.