Wanddecoratie

Als je je ergens geen zorgen om hoeft te maken, dan is het wel om wanddecoratie. Nergens anders is het aanbod zo groot en breed ook vooral, want er is decoratie voor elke stijl en geschikt voor elke inrichting. Het aanbod blijft groeien en wanddecoratie in het groot, wanddecoratie landelijk of van metaal en hout: het is er in overvloed.

Beelden uit de natuur en uit steden

En dus decoreer je tegenwoordig de muur zoals jij dat wilt en is er van lelijke muren waar je verder niets mee kunt nooit sprake meer. De schilderijen van canvas blijven nog steeds bijzonder populair, al kunnen de schilderijen ook op andere en nieuwere materialen gedrukt worden. Met name de beelden uit steden en die van de natuur en dieren in het bijzonder scoren prima. Nog steeds zijn elke dag opnieuw natuurfotografen op pad om de meest prachtige beelden te maken. Het aanbod ververst dus nog steeds. Ook zwart-wit tegenstellingen op canvas en die met kleurrijke bloemen zie je vaak gebruikt worden als wanddecoratie.

Voor elke ruimte de perfecte decoratie

Het leek even een trend, maar het lijkt toch echt een blijvertje te worden: de wereldkaarten die je in klein en heel groot formaat aan de wand maakt. Hoewel in beginsel elke wereldkaart hetzelfde is, is het aanbod gigantisch groot. Dat zit in het gebruikte materiaal en zeker in de gebruikte kleuren. En zoals gezegd in de afmetingen, want er zijn tegenwoordig heel grote wereldkaarten beschikbaar. Wanddecoratie in de slaapkamer? Te kust en te keur. Vaak zoeken mensen het daar in geborgenheid, in een fotoposter van de kinderen bijvoorbeeld. En zo is er voor elke ruimte een perfecte manier om je wanden te decoreren.

Wat te denken van een op maat gemaakte kast?

Wandrekken bevestig je snel en gemakkelijk aan de muur, terwijl de ouderwetse schoolplaat ook een aanvulling blijkt op het aanbod wanddecoratie. Het is wellicht de hang naar vroeger, de herkenbaarheid. Of zijn het toch alleen de vaak simpele maar bijzondere (getekende) beelden op de schoolplaat?  Weleens aan een wandkleed gedacht, of aan een letterbak? Ook wandpanelen zijn fraai, zoals wandspiegels het ook al goed doen. Wanddecoratie kan ook gewoon een kast op maat zijn, bevestigd aan de lange muur. Ook een leuke manier om je wanden op bijzonder wijze te decoreren. En let op, de kasten kunnen volledig naar wens gemaakt worden en dat tot op de millimeter nauwkeurig.

Een memobord of een prikbord

In de keuken? Daar hang je of het ouderwetse prikbord of kies je voor een memobord, iets waar de kinderen ook al hun op- en aanmerkingen mogen tekenen en schrijven. Wanddecoratie industrieel? Met betonlook verf waarvan een deel whiteboard-achtige kenmerken heeft, laat jij je kinderen gewoon op het behang schrijven. Ook een leuke optie en ook weer iets dat je kinderen zullen waarderen. En je veegt het er zo weer af.

Elke muur wint aan uitstraling met wanddecoratie. Vaak is kiezen voor de grotere vormen van decoratie al voldoende om je kamer een totaal nieuwe uitstraling te geven.