Kantoor ontwerp: 3 tips voor het inrichten van jouw kantoor

Vaak verwaarloosd bij de assemblage van de bedrijfsvoorzieningen, is de kantoorinrichting van groot belang bij de samenstelling van bedrijfsomgevingen. En niet alleen omdat de kennis van dit gebied garant staat voor het creëren van adequate en mooie ruimten om klanten te ontvangen.

Werkomgevingen met een comfortabel ontwerp motiveren werknemers en helpen de productiviteit te verhogen. In dit artikel geven wij interieur tips voor het creëren van een nieuw kantoor dat bijdraagt aan het succes van het bedrijf. Kijk hier eens naar!

Besteed aandacht aan de keuze van de kleuren in de bedrijfsinrichting

Zoals de meesten van ons al weten, hebben alle kleuren een betekenis en hebben ze de kracht om onze stemming te veranderen, wat zelfs onze productiviteit en creativiteit beïnvloedt. Daarom is een van de aandachtspunten bij de inrichting van een nieuw kantoor de keuze van de kleuren.

Blauw en groen zijn twee van de meest geschikte kleuren voor bedrijfsomgevingen. Blauw bevordert communicatie, vertrouwen en efficiëntie. En groen stimuleert creativiteit, genereert harmonie en evenwicht en wekt de zoektocht naar innovatie.

Om de juiste kleuren voor jouw bedrijf te kiezen, is het echter van fundamenteel belang na te denken over wat voor soort bedrijf je hebt. De meest levendige kleuren zijn perfect voor bedrijven die in hun routine te maken hebben met innovatie en creativiteit. Als jouw bedrijf traditioneler en serieuzer is, kunt je het beste investeren in neutrale kleuren.

Aandacht voor ergonomie

Naast de esthetiek is het noodzakelijk dat de gehele samenstelling van de werkomgeving de veiligheid, het comfort en het welzijn van de medewerkers waarborgt.

Niet-ergonomisch meubilair kan lichamelijke ongemakken zoals hoofdpijn en rugpijn veroorzaken, arbeidsongevallen veroorzaken en op lange termijn ernstige gezondheidsproblemen bij de werknemers van het bedrijf teweegbrengen, wat tot financiële verliezen voor het bedrijf kan leiden.

Investeren in de integratie van omgevingen

Bedrijven met horizontale hiërarchische structuren komen steeds vaker voor en met deze trend verdwijnen de gesloten ruimten en de scheiding van werkplekken naar functie. Daarom wordt de integratie van omgevingen een handelsmerk van binnenhuisarchitectuur en bedrijfsarchitectuurprojecten.

Investeer bij de inrichting van een nieuw kantoor in geïntegreerde werkomgevingen. Zo maakt je beter gebruik van de beschikbare fysieke ruimte, vergroot je de vrijheid van de professionals en stimuleert je de interactie tussen het team.