Kies de juiste kunst voor in je huis met deze tips!

Pas al je kunst in je huis plaatst voelt het echt af. Je brengt er een bepaalde sfeer mee, het geeft veel warmte en bovenal veel gezelligheid. Het kan kloppen dat je huis ook best zonder kunst kan, maar het tilt je huis wel naar een ander niveau. Er zijn allerlei verschillende kunststijlen. Ga dus op ontdekkingstocht welke kunststijl bij jou past. Zo is Cobra kunst een uitstekend voorbeeld van klassieke kunst uit de jaren ná de Tweede Wereldoorlog. In dit artikel een aantal tips om je huis met kunst op een hoger niveau te tillen.

Koop wat bij je past

Het leven is te kort om je niet te laten omringen met wat je mooi vindt. Leef je dan ook uit als je besluit om kunst te gaan kopen. Niets moet, alles kan. Kunst is wat dat betreft heel persoonlijk en heeft de bedoeling om een bepaalde emotie of gevoel op te wekken. Ga niet kiezen omdat het de juiste prijsklasse is of ander soort randzaken, koop wat bij je past. Kunst kopen kan eenvoudig op Kunstveiling. Bied jij mee op de mooiste kunstwerken? Succes!

Kies de juiste maat

De maat van een kunstwerk is ontzettend belangrijk. De vuistregel geldt dat jouw kunstwerk iets meer dan de helft (of driekwart) de ruimte mag vullen. Als het kunstwerk te groot is voor je budget kan je ook voor meerdere kleinere kunstwerken kiezen.

Wees creatief met kleuren

Kunstwerken ophangen diezelfde kleur stijl hebben als de muur werkt niet. Zorg er dan ook voor dat de muur een neutrale kleur heeft, zodat de kleuren van de kunstwerk zelf er bovenuit spatten. Zo komt je kunstwerk een stuk beter tot zijn recht en completeert het met alle andere kleuren binnen de ruimte.

Kijk verder dan schilderijen

Beperk je niet alleen tot schilderijen, er is zoveel meer dan dat. Ga creatief te werk en overweeg ook eens antieke objecten, spiegels, sculpturen enzovoorts. Tip is om Cobra kunst kopen, een geweldige kunststijl uit de jaren ná de Tweede Wereldoorlog.