Meest gemaakte fouten tijdens een verhuizing

Verhuizen is geen makkelijke opgave. Je moet met van alles rekening houden: genoeg sterke dozen vinden, op tijd beginnen met inpakken, uitzoeken, verhuisbedrijf regelen en natuurlijk in- en uitschrijvingen bij instanties. Niet gek dus dat er soms wel eens wat mis kan gaan. Door alle chaos vergeet je dan om een aantal zaken te regelen of gaat de planning opeens door de war. Maar wat zijn nou de meest gemaakte fouten tijdens een verhuizing? En hoe zorg je ervoor dat je ze juist niet maakt? Dat lees je allemaal in deze blog!

Slechte dozen

Nee, een doosje van je net nieuw binnengekomen kledingstuk heeft niet de capaciteit om zware boeken te houden. Ook de doos van de supermarkt niet. Een veel gemaakte fout is dat mensen slechte dozen aanschaffen (of gratis meenemen) die maar weinig gewicht kunnen hebben. Als er volgens ook nog zware dingen in worden gedaan, is de kans groot dat de doos het niet zal houden. Het is daarom van belang dat je goede en stevige verhuisdozen aanschaft. Deze zijn sterk en kunnen veel gewicht hebben. Daarnaast is het ook belangrijk om niet alle zware spullen in één doos te doen, maar om ze juist te verspreiden. Zo verklein je de kans dat de doos breekt.

Weinig hulp

Aan het begin van de verhuizing denk je wellicht dat dit een makkie wordt. Echter, na verloop van tijd zul je al gauw merken dat het best tegenvalt. Een verhuizing uitvoeren met z’n tweeën is dan ook niet verstandig, want je moet veel dozen sjouwen, zware meubels in- en uitladen en vaak heen en weer rijden. Des te meer hulp er is, des te sneller het zal gaan. Alleen vergeten mensen vaak om op tijd hulp in te schakelen. Als je hulp van familie en vriendin wilt, vraag dit dan op tijd. Ook kun je altijd kiezen voor een verhuisbedrijf. Zij nemen alles van jou over en dit zal voor minder stress zorgen. Kijk eens op de website van dit Haags verhuisbedrijf voor alle voordelen.

Onhandig inpakken

Spullen van de woonkamer in dezelfde verhuisdoos leggen als die van de woonkamer is niet erg handig. Alles raakt door elkaar, je kunt het vervolgens niet meer vinden en je moet eenmaal aangekomen in je nieuwe woning de hele tijd spullen heen en weer sjouwen omdat ze in de verkeerde doos zaten. Pak daarom de spullen uit dezelfde kamer in één of meerdere dozen en noteer duidelijk waar de doos geplaatst moet worden in het nieuwe huis. Zo voorkom je onnodig gedoe!

Zoek je nog een goede verhuisservice? Van der Velde Verhuizingen kan je helpen!