Tijd voor tafelkleden

Pasen komt er bijna aan, en dat betekent voor veel mensen dat er getafeld zal gaan worden. Supermarkten adverteren nu al met alles voor een fantastisch paasontbijt, de recepten vliegen je om de oren en je krijgt er waarschijnlijk langzaam al zin in. Dat uitgebreide ontbijt, of brunch, zo je wil, dat moet natuurlijk wel ergens op staan. Een mooi tafelkleed in een frisse lentekleur maakt het bonte geheel helemaal af. Je kunt gaan voor een papieren wegwerp kleed, een kleed van echt katoen, of eens kijken naar gecoat tafellinnen.

Bestand tegen weer en wind

Het voordeel van gecoat tafellinnen, is dat het een beschermlaagje heeft. Dat is geen dikke plastic laag zoals je ze ook wel eens ziet, maar een heel dun, vrijwel onzichtbaar laagje. Dat laagje zorgt ervoor dat je kleed veel langer mooi blijft en dat er geen vlekken opkomen. Want dat is natuurlijk het nadeel van tafelkleden, dat er zo gauw vlekken opkomen die je er niet makkelijk uit krijgt. Maar dat probleem heb je met een laagje coating eroverheen helemaal niet. Maar het materiaal kan wel gewoon in de wasmachine, al is dat veel minder vaak nodig dan bij een gewoon kleed.

Waar haal jij je tafellinnen?

Er zijn veel winkels die tafelkleden aanbieden in hun assortiment. Vaak naast servies of ander keukengerei, dus als je dat ook nog nodig hebt, kun je dat tijdens het winkelen meteen combineren. Ook kun je online een hoop vinden, en dat is vooral handig als je vantevoren al een heel specifiek idee hebt. Dan kun je bijvoorbeeld gewoon zoeken op merk, kleur, formaat of patroon. Je krijgt dan meteen wat je zoekt (of niet, als dat wat je wil niet bestaat), en hoeft niet allerlei winkels af te struinen om het juiste exemplaar te vinden. 

Van gordijn tot regisseursstoel

Bij zo’n stoffenspeciaalzaak hebben ze veel meer dan alleen al dan niet gecoate kleden. Ze hebben er namelijk alles wat met stof te maken heeft, van grote rollen materiaal tot kleine details en gereedschappen, en van gordijn tot regisseursstoel. Als je de gelegenheid hebt, moet je sowieso eens gaan kijken, want het is een heerlijke winkelbeleving. Tenzij je helemaal niet van winkelen houdt, dan is online winkelen voor jou de uitkomst. Kies dan vooral ook voor de optie van thuis bezorgen, want dan hoef je later ook niet bij zo’n afhaalpunt in de rij te staan.