Minikraan besturen en gebruiken? Lees eerst deze tips!

Overweeg je om een minikraan te kopen? Een minigraver kan voor veel verschillende doeleinden ingezet worden. Maar het rijden en besturen van deze geweldige machine vraagt wel om de nodige kennis. Zo heeft een graver geen normale banden maar de veelal logge rupsbanden. Deze sturen dus minder dan als je bij een auto gewend bent. Met deze tips ga je in ieder geval goed voorbereid op pad.

Raak gewend aan het rijden op rupsbanden

Het is natuurlijk belangrijk dat je aan een minigraver gewend raakt. Daarom is oefenen op een normaal terrein belangrijk. Daar kun je de besturing proberen en uiteindelijk ook kijken hoe de machine reageert op de besturing. Wanneer je aan het uitproberen bent kun je direct kennismaken met de mogelijkheden. Zelfs een ervaren bestuurder zal dit doen om een nieuw model te leren kennen. 

Je moet de machine leren aanvoelen. Wat doet de machine als je iets moet tillen, op welke manier werkt de machine en wat kan de machine allemaal. Het soms zelfs voor de ervaren bestuurders een echte verkenning.

Test de machine zorgvuldig

De machine testen gebeurt te vaak direct op de werkplek. Dat is natuurlijk niet handig omdat je vaak de functies en mogelijkheden mist. Het kan bovendien zorgen voor gevaar op de werkplek. Dit wil je voorkomen, maak daarom kennis met de mogelijkheden die er zijn en voel de machine aan.

Wanneer je een nieuwe minigraver koopt krijg je vaak de mogelijkheid om te testen. Dat moet je dan ook zeker doen. Omdat er een wezenlijk verschil tussen de varianten zit.

Weet wat voor machine je in handen hebt

Het wordt vaak vergeten wat voor machine je in handen hebt. Terwijl dit wel belangrijk is om een dergelijke machine te besturen. Het zijn namelijk bijzonder grote krachtpatsers die je niet moet onderschatten. Zo kan een machine met gemak 90 ton wegen. Neem dus de tijd om te beseffen waarmee je aan het werk bent en een minigraver bestuurd.
Wil jij een minigraver besturen? Je kunt een minigraver kopen via de website van Pon Compact. Waarbij je kiest voor kwaliteit en mogelijkheden.