Wat te doen met bouwafval bij een verbouwing

Verbouwingsprojecten genereren altijd meer bouwafval dan je vooraf had berekend. Eenmaal je veel bouwafval hebt bij een verbouwing en je hebt hier vooraf niet rekening mee gehouden, dan is het zaak om het af te voeren. Of het nu gaat om uitbesteding of zelf renovatie. Noodzakelijk bouwafval moet op de juiste manier worden afgevoerd. Schoon puin en hout afval, alsmede steenmaterialen worden als schoon puin beschouwd. 

Zelf het bouwafval afvoeren naar de milieustraat

De meeste steden in Nederland hebben een stortplaats waar je je afval gratis of tegen een kleine vergoeding kwijt kunt. Het nadeel van het afval zelf storten is dat je een aanhanger moet hebben. Heb je deze niet zelf? Dan moet je er een huren, wat tijd en geld kost. Het zelf afhandelen is misschien de goedkoopste optie, maar het vereist meer werk en tijd. Wellicht heb je collega’s, vrienden of familie die een aanhanger hebben. Een aanhanger is altijd handig om voordelig te huren bij bekenden. Uiteraard heb je wel een auto met trekhaak nodig en indien het om een zware aanhanger gaat dien je ook het juiste rijbewijs te hebben. Controleer dit eerst alvorens je met veel puin de weg op gaat. 

Een container huren

Bouwafvalcontainers worden ook wel grindcontainers, bouwcontainers en verplaatsbare containers genoemd. Al deze namen staan voor hetzelfde, een grote stalen container waar bouwafval in kan. Een bouwafval container via Puincontainershop.nl kan voordelig en simpel online. Dit is eigenlijk de meest ideale manier om al het bouwafval te deponeren dat vrijkomt bij de verbouwing. De bouwcontainer word voor de deur afgeleverd en op de afgesproken tijd weer opgehaald.

Het plaatsen van de container

Je kunt de bouwafval container altijd zonder toestemming op je eigen terrein plaatsen. Hiervoor heb je geen vergunning nodig. Indien de container op gemeentegrond wordt geplaatst, gelden de door de gemeente vastgestelde regels. Dit verschilt per gemeente. Wil je een container op een parkeerplaats, op een stoep of op straat plaatsen? Dan raden we je altijd aan om de regelgeving in jouw stad te controleren. Doe dit voordat je begint met verbouwen om boetes te voorkomen.