Nooit meer zorgen om je dak dankzij EPDM dakbedekking

Je zorgen maken om je dak en altijd maar weer moeten afwachten of de dakbedekking 100% waterdicht is, dat is natuurlijk een alles behalve wenselijke situatie. Tegenwoordig zie je deze situatie niet veel meer, maar vroeger was het vrij normaal om met heftige regenval met potjes en pannetjes in de weer te moeten. Een huis voorzien van een dak om de inwoners te beschermen tegen de weeromstandigheden is niet heel ingewikkeld. Maar een dak 100% waterdicht maken, ook bij heftige omstandigheden, is een hele andere materie. Daar heb je goed materiaal voor nodig zoals epdm dakbedekking dat ook nog eens op een goede manier aangebracht moet worden. Hoewel lekkende daken nu minder voorkomen, is het nog altijd aan de orde van de dag bij genoeg woningen. Ouderdom en slecht vakmanschap kan ervoor zorgen dat daken gaan lekken. Ook het dichtmaken van een dak met bijvoorbeeld een nieuwe onderlaag, hoef niet per se tot de gewenste resultaten te leiden. Soms komt het water van hele andere locaties het dak binnen. Als het waait en het water bijvoorbeeld tegen de zijkanten van de zaken omhoog wordt gezwiept, dan kan het water via naden en kieren naar binnen sijpelen. Het voordeel is dat dit soort weersomstandigheden in Nederland niet vaak voorkomen. Nadeel is wel dat die kleine beetjes regenwater het houtwerk onder de dakbedekking kunnen beschadigen. Dat duurt dan even, maar op en duur kan de schade zo erg zijn dat je toch de potjes en pannetjes tevoorschijn moet halen. Daarna schakel je de dakdekker in die aan de bovenzijde van het dak aan de slag gaat, terwijl daar het probleem niet zit. In zulke situaties is het vaak beter om het gehele dak te strippen en opnieuw te beginnen. Je kunt dan ook meteen de oorzaak aanpakken. Of je een nou een dak wilt herstellen of bij een nieuwe woning aan de slag gaat met de dakbedekking, je kunt het beste gebruik maken van een materiaal als EPDM. Dit kwalitatief hoogwaardige materiaal is makkelijk aan te brengen en zorgt voor een dak dat bestand is tegen alle weersomstandigheden. Als de epdm dakbedekking goed wordt aangebracht, dan heb je daar minimaal 15 jaar plezier van. 15 jaar is een ondergrens die in de regel flink kan worden uitgebreid. Alleen als de epdm dakbedekking heel vaak extreme weersomstandigheden te verduren krijgt, zal de 15 jaar misschien niet al te ver overschreden worden. Maar in Nederland heb je vooralsnog niet zulke extreme weersomstandigheden. Daarom kun je toch al snel profiteren van een epdm dakbedekking dat vele decennia mee gaat. Mocht je gebruik willen maken van epdm dakbedekking, dan kun je terecht op de site van interexpress.nl

Bestel epdm dakbedekking bij interexpress

Wanneer je op zoek bent naar een goede dakbedekking, dan ben je bij interexpress aan het juiste adres. Via deze site kun je verschillende soorten epdm dakbedekking kopen voor jou dak. Verder kun je via de site de nodige extra accessoires en toebehoren kopen zoals: 

  • EPDM stroken
  • Lijm
  • Kit
  • EPDM dakpakketten

Neem contact op met interexpress

Mocht je meer willen weten over de mogelijkheden met epdm dakbedekking, dan kun je altijd even contact opnemen met een medewerker van interexpress.