Pand beveiligen

Als je een gebouw hebt, een huis, of misschien een kantoor, dan is het niet gek dat je dit pand beveiligd tegen indringers. Voor het beveiligen van een gebouw zijn er allerlei technieken beschikbaar, waar vaak gebruik wordt gemaakt van moderne technologie.

Alarm

Een voorde hand liggend iets is natuurlijk een alarm als bedrijfsbeveiliging. Een alarm gaat af als er iemand binnekomt en als deze de code niet weet van het alarm dan zal de politie ingeschakeld worden (mogelijk automatisch zelfs). Een sticker op het raam doen dat je een alarm systeem hebt kan ook al een afschrikkende werking hebben voor een inbreker. Hij zal waarschijnlijk liever een ander huis kiezen, of bedrijfs pand, waar geen alarm is bevestigd. Een inbreker kijkt namelijk over het algemeen vooral naar waar hij het makkelijkst binnen kan komen en niet zo zeer naar wat voor buit er is. Als hij eerst een half uur door het raam naar buit gaat staan kijken, dan is dat nogal verdacht en is de kans dat hij gepakt wordt best groot.

Camera

Nog een logische keuze is een camerainstallatie. Door camera’s op te hangen kan je zien wat er gebeurt op je terrein en kan je eventuele misdadigers na hun daden opsporen en heb je ook gelijk sterke bewijslast tegen ze, omdat je hebt gefilmd wat ze hebben gedaan. Net als een alarm heeft een camera een afschrikkende werking. Als een inbreker een camera ziet hangen is hij gelijk meer op zijn hoede en zal hij liever ergens anders heen gaan. Om deze reden werkt het zelfs als de camera uit staat, of niet eens kan werken en dus een dummy is. De inbreker kan geen verschil zien tussen een camera die daadwerkelijk aangesloten is en een camera die nep is en slechts aan de muur hangt.

Ouderwets

Een ouderwetsere methode is gewoon goed hang en sluitwerk nemen. Een goed slot op je deur is een erg goede stap om het inbrekers moeilijker te maken. Als een deur een zwak slot heeft, dan heeft een professionele inbreker die zo open, dus zorg er voor dat je een stevig slot hebt dat niet zo maar open te krijgen is. Doe ook de deur daadwerkelijk op slot als je van huis weg gaat (al is het maar voor heel even) want ook dat kan al flink schelen. Met dit soort tips kan je je pand beveiligen en het inbrekers moelijker maken.