Zonnepanelen als toevoeging bij een bedrijf

Zonnepanelen zijn momenteel een gat in de markt. Niet eerder hebben zoveel huishoudens tegelijkertijd een duurzaam product aangeschaft. De overheid wilt echter niet enkel huishoudens stimuleren in de aanschaf van de pv-systemen, maar ook bedrijven.

Indien alle bedrijven hun pand voorzien van zonnepanelen, waardoor zij gebruik kunnen maken van duurzame energie, kan dit veel effect hebben op de klimaatverandering. Maar hoe kan dat? Waarom hebben zonnepanelen zoveel invloed op het huidige klimaatprobleem? Het antwoord op deze vragen vindt u in dit artikel.

Zonnepanelen zijn duurzaam

Normaliter kopen bedrijven hun energie in bij energieleveranciers. Deze energie wordt opgewekt door de verbranding van fossiele brandstoffen. Helaas komt er bij de verbranding van deze brandstoffen veel CO2 vrij; een situatie dat we juist willen vermijden op het moment. 

Zonnepanelen lijken de ideale oplossing te zijn. De panelen zullen duurzame energie opwekken aan de hand van zonlicht. Bij het opwekken komt geen CO2 vrij. Op die manier kan een zonnepanelen bedrijf met 10 zonnepanelen op het dak al ruim 1.500 kilo CO2 per jaar besparen!

Niet afhankelijk 

Zoals eerder genoemd in dit artikel, kopen bedrijven momenteel hun energie in bij een energieleverancier. Helaas schommelen de energieprijzen regelmatig bij de energieleverancier. Hierdoor kan het bedrijf de ene maand weinig kosten hebben, terwijl de kosten de andere maand de pan uit rijzen. Door de aanschaf van de pv-systemen kunnen deze prijsschommelingen vermeden worden.